Aflevering Het Succes Van Referral Recruitment - Interview Met Heleen Veldhuyzen - Van Zanten, Referral Specialist Bij Topicus

Het succes van referral recruitment - Interview met Heleen Veldhuyzen - van Zanten, Referral Specialist bij Topicus
· Aflevering van de podcast: Flow in organisaties

Podcast nummer 15 alweer. Dit keer spreek ik enthousiasteling Heleen Veldhuyzen- van Zanten, Referral Specialist bij Topicus, een IT-organisatie in Deventer. Topicanen verbinden technologie, platforms en data met elkaar voor de Zorg, Finance, Onderwijs en het Sociaal Domein. Zo heten de mensen die bij Topicus werken: Topicanen. Een referral specialist, wat is dat eigenlijk? Ik spreek Heleen over haar rol. Wat levert referral recruitment je als organisatie op en wat heb je er als medewerker aan? De kreet en actie: ‘Raad aan die Topicaan’ bestond al bij Topicus. Heleen heeft daar geheel nieuw leven in geblazen met een nieuw beloningsbeleid en nieuwe acties die werken. Events zet ze in om het referral proces direct en indirect te beïnvloeden, om het merk Topicus te versterken en om studenten te werven. Een groot deel van de nieuwe collega’s bestaat uit studenten. Hoe succesvol is Heleen met referral recruitment? Het klassieke wervingsproces heeft bij Topicus óók nog een belangrijke rol. Ze hebben een ‘werkenbijtopicus.nl’ site, waar tal van vacatures op te vinden zijn en recruiters maken een belangrijk deel uit van het team. Referral is daarin een groot aandeel geworden. Van december 2021 tot aan de opname van deze podcast zijn er al 150 kandidaten aangedragen, waarvan 75 kandidaten ook zijn aangenomen. Referral recruitment heeft dus een hoge success rate. Dat doet Heleen niet allemaal in haar uppie. Samenwerken is van groot belang in het referral proces, dus verschillende afdelingen zijn hierbij betrokken. Nieuwsgierig geworden naar de aanpak van Heleen? Hoe pakken ze bij Topicus het beloningsbeleid rond referral aan? En wat levert het maatschappelijk op? Welke rol heeft communicatie en hoe maakt Topicus impact op haar kandidaten? Je hoort het in deze podcast.

Flow in organisaties

Flow in organisaties

Gemaakt door: Rachel Gasper-Rothengatter Eerste aflevering: 24/07/2022

De podcast Flow in organisaties heeft in totaal 26 afleveringen

Vorige aflevering

"Cycloon doet het gewoon" - Interview met Eva Koster, HR Directeur bij Cycloon

"Cycloon doet het gewoon" - Interview met Eva Koster, HR Directeur bij Cycloon

Maker: Rachel Gasper-Rothengatter Datum: 19/10/2022

Soortgelijke podcasts

Disclaimer:De podcast artwork geembed op deze pagina is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast en is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl.

Het succes van referral recruitment - Interview met Heleen Veldhuyzen - van Zanten, Referral Specialist bij Topicus

Flow in organisaties · 03-11-2022

00:00 00:32:32