Aflevering #8 Kan Er Uit Het Verdriet Van Een Stilgeboorte, Vroeggeboorte, En Een Miskraam Ervaring Ook Iets Moois Ontstaan? (Deel 2 Met Hyun, Een Mannenperspectief))

#8 Kan er uit het verdriet van een stilgeboorte, vroeggeboorte, en een miskraam ervaring ook iets moois ontstaan? (Deel 2 met Hyun, een mannenperspectief))
· Aflevering van de podcast: Het taboe doorbreken van miskramen, stilgeboorte en alle verlies rondom zwangerschap

Vandaag is het dan eindelijk de beurt aan Hyun (39 jaar), vader van Noé (4 jaar), om over zijn verlieservaring van de stilgeboorte/vroeggeboorte van zijn dochter Chloé bij 20 weken en de miskraam bij 10 weken te praten. Dit is het tweede deel van 'Kan er uit het verlies van een stilgeboorte, vroeggeboorte, en een miskraam ervaring ook iets moois ontstaan' waarop nu een mannenperspectief wordt verteld. De eerste keer dat Hyun zijn kindje verloor, pinkte hij wat traantjes weg, nam twee weken rust en stortte zich daarna volop in het werk. Voor zijn gevoel had hij zijn les eruit geleerd: voorheen leefde hij uit zijn hoofd en nu meer vanuit gevoel. Maar een jaar later verloor hij wederom een kindje, Blanche, de miskraam bij tien weken. Ontzet en boosheid was wat Hyun voelde en dacht: ‘Ik heb mijn les toch al geleerd, waarom maak ik dit nog een keer mee?’ Door de stilgeboorte van Chloé was de zwangerschap van Blanche minder onbevangen. Maar, nadat op de eerste echo het hartje klopte, was de hoop toegenomen. Toen het slecht nieuws van de miskraam volgde, kreeg Hyun meerdere steken in zijn hart en zijn hartslag verhoogde. Wederom had hij het druk met werk, maar hij wist door zijn lichamelijke reactie dat het zo niet langer kon. Hij zocht hulp bij een therapeut en legde daar zijn vraag neer. Bij het antwoord kwam zijn adoptie ter sprake. Hyun is namelijk geadopteerd toen hij 18 maanden oud was. Benieuwd naar het gevonden antwoord en zijn proces? Luister dan nu de achtste aflevering van de podcast Het taboe doorbreken van miskramen, stilgeboorte en zwangerschapsverlies.

Het taboe doorbreken van miskramen, stilgeboorte en alle verlies rondom zwangerschap

Het taboe doorbreken van miskramen, stilgeboorte en alle verlies rondom zwangerschap

Gemaakt door: Gina Spierenburg Eerste aflevering: 22/05/2022

De podcast Het taboe doorbreken van miskramen, stilgeboorte en alle verlies rondom zwangerschap heeft in totaal 13 afleveringen

Soortgelijke podcasts

Disclaimer:De podcast artwork geembed op deze pagina is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast en is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl.

#8 Kan er uit het verdriet van een stilgeboorte, vroeggeboorte, en een miskraam ervaring ook iets moois ontstaan? (Deel 2 met Hyun, een mannenperspectief))

Het taboe doorbreken van miskramen, stilgeboorte en alle verlies rondom zwangerschap · 11-10-2021

00:00 00:30:52