Aflevering #9 Hoe Werd 25 Jaar Geleden De Keuze Zwangerschapsafbreking Gemaakt? En Hoe Kijkt Philip (55) Hier Nu Op Terug?

#9 Hoe werd 25 jaar geleden de keuze zwangerschapsafbreking gemaakt? En hoe kijkt Philip (55) hier nu op terug?
· Aflevering van de podcast: Het taboe doorbreken van miskramen, stilgeboorte en alle verlies rondom zwangerschap

Het verlies van een kindje tijdens de zwangerschap is van alle tijden, maar hoe gingen ze 25 jaar geleden om met de keuze 'zwangerschapsafbreking?' En hoe kijkt Philip (55) hier nu op terug? Zijn toenmalige vrouw, Hester, voelde tijdens de zwangerschap dat er iets mis was. Hun zoon bleek het syndroom van Down te hebben waardoor ze in een rollercoaster terecht kwamen. Voor Philip was de keuze vrij snel duidelijk, maar hij ervaarde de keuze wel als een eenzaam proces. ‘Met vrienden en familie hadden we het er nauwelijks over. We kregen reacties als: Daar hoef je toch niet over na te denken? En: Blij dat ik niet in jouw schoenen sta.’ Daarentegen ervaarde ze wel steun toen de geboorte van hun zoon achter de rug was. Het verdriet van Philip was groot en hij stopte het dan ook weg. Daarnaast vertelt hij: ‘Rouwen deden we afzonderlijk van elkaar.’ Hoe kijkt Philip nu 25 jaar later terug op deze periode en wat doet dit nu nog met hem? Luister deze aflevering van de podcast ‘Het taboe doorbreken rondom miskramen, stilgeboorte, zwangerschapsafbreking en het verlies van je kindje’ waarin Philip ons terugbrengt in de tijd en ook een belangrijke levensles meegeeft.

Het taboe doorbreken van miskramen, stilgeboorte en alle verlies rondom zwangerschap

Het taboe doorbreken van miskramen, stilgeboorte en alle verlies rondom zwangerschap

Gemaakt door: Gina Spierenburg Eerste aflevering: 22/05/2022

De podcast Het taboe doorbreken van miskramen, stilgeboorte en alle verlies rondom zwangerschap heeft in totaal 13 afleveringen

Soortgelijke podcasts

Disclaimer:De podcast artwork geembed op deze pagina is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast en is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl.

#9 Hoe werd 25 jaar geleden de keuze zwangerschapsafbreking gemaakt? En hoe kijkt Philip (55) hier nu op terug?

Het taboe doorbreken van miskramen, stilgeboorte en alle verlies rondom zwangerschap · 09-11-2021

00:00 00:25:06