Aflevering #11 Hoe Gaat Het Proces Wanneer Je Bij De 13 Weken Echo Slecht Nieuws Te Horen Krijgt En Kiest Voor Zwangerschapsafbreking?

#11 Hoe gaat het proces wanneer je bij de 13 weken echo slecht nieuws te horen krijgt en kiest voor zwangerschapsafbreking?
· Aflevering van de podcast: Het taboe doorbreken van miskramen, stilgeboorte en alle verlies rondom zwangerschap

Jill is 22 jaar oud en woont samen met haar vriend wanneer zij zwanger is van hun eerste kindje en slecht nieuws te horen krijgt bij de 13 weken echo. In eerste instantie lijkt alles goed te zijn totdat op het laatste moment nog een nekplooi meting wordt gehouden. Gewoonlijk is de meting niet dikker dan 3 milimeter, maar bij hun kindje is de verdikking wel 7,8 milimeter. Terwijl ze wachten op een vervolgafspraak in het ziekenhuis, hopen Jill en haar vriend dat de meting niet goed is uitgevoerd. Helaas is dat niet het geval waarop ze besluiten een vruchtwaterpunctie en een spoed NIPT te willen. Ondertussen groeit Jills buik verder en voelt ze hun dochtertje ook al bewegen. Na drie dagen krijgen ze de uitslag van de NIPT. Hun dochtertje heeft een geslachtschromosoomafwijking genaamd het Syndroom van Turner. De arts deelt hen het verdrietige nieuws mee dat hun dochtertje maar 1% kans heeft om levend geboren te worden. 'Gaan we hopen en wachten op die ene procent?' Vraagt Jill zich af. Dat zien ze niet zitten en ze kiezen voor zwangerschapsafbreking. Benieuwd geworden naar het proces? Jill vertelt krachtig haar ervaring met het slechte nieuws bij de 13 weken echo, hoe voor haar bevalling was, hoe ze afscheid van hun mooie dochtertje hebben genomen en hoe ze nu twee maanden later in het rouwproces staat. Luister nu deze aflevering. PS. Zet deze aflevering wat harder aan, want deze opname is met een nieuwe microfoon gemaakt waardoor ik het bereik ervan nog niet goed inschatte. Je hoort mij op een gegeven moment zachter in de opname. Mijn excuses!

Het taboe doorbreken van miskramen, stilgeboorte en alle verlies rondom zwangerschap

Het taboe doorbreken van miskramen, stilgeboorte en alle verlies rondom zwangerschap

Gemaakt door: Gina Spierenburg Eerste aflevering: 22/05/2022

De podcast Het taboe doorbreken van miskramen, stilgeboorte en alle verlies rondom zwangerschap heeft in totaal 13 afleveringen

Soortgelijke podcasts

Disclaimer:De podcast artwork geembed op deze pagina is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast en is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl.

#11 Hoe gaat het proces wanneer je bij de 13 weken echo slecht nieuws te horen krijgt en kiest voor zwangerschapsafbreking?

Het taboe doorbreken van miskramen, stilgeboorte en alle verlies rondom zwangerschap · 15-03-2022

00:00 00:37:57