Aflevering #12 Hoe Is Het Om In Je Laatste Trimester Van Je Zwangerschap Je Baby Te Verliezen En Hoe Kom Je Er Van Bovenop?

#12 Hoe is het om in je laatste trimester van je zwangerschap je baby te verliezen en hoe kom je er van bovenop?
· Aflevering van de podcast: Het taboe doorbreken van miskramen, stilgeboorte en alle verlies rondom zwangerschap

Franka, 35 jaar oud, is moeder van drie kinderen, Sophie, Amy * en Cas. Op 20 april liep Franka nietsvermoedend, toen 37 weken zwanger, de badkamer in en dacht: ‘Hé mijn vliezen breken.’ Wat ze niet wist, is dat het niet haar vliezen waren, maar dat haar placenta helemaal los scheurde. Ze verloor direct twee liter bloed en werd met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Daar zagen ze dat hun dochter Amy niet meer leefde. Amy werd uiteindelijk door een keizersnede gehaald en door het fysieke herstel had Franka in eerste instantie geen tijd voor rouw; ze was immers aan het overleven. Hierdoor liep het rouwproces van haar man en Franka anders. Het voelde voor haar ‘Alsof ze nog met een trein erachteraan kwam’. Dat ze al een dochter genaamd Sophie had, zorgde ervoor dat Franka wel door moest gaan. Daarnaast heeft Franka een echte ‘niet lullen, maar poetsen mentaliteit.’ Maar ander halfjaar later en drie miskramen verder, merkte ze, dat ze niet meer blij kon zijn voor andere zwangere vrouwen. Daardoor wist Franka dat het tijd werd om haar aandacht naar binnen te richten en daarmee haar rouwproces aan te gaan. Paardencoaching therapie kwam op haar pad en ze besloot hierin een opleiding te volgen. In deze aflevering vertelt Franka over het verlies van Amy, maar ook wat paardencoaching therapie hierin voor haar betekent heeft, wat het nog steeds betekent (www.paardencoach.me) en hoe het voor haar was om weer in verwachting te zijn, dit keer van zoon Cas.

Het taboe doorbreken van miskramen, stilgeboorte en alle verlies rondom zwangerschap

Het taboe doorbreken van miskramen, stilgeboorte en alle verlies rondom zwangerschap

Gemaakt door: Gina Spierenburg Eerste aflevering: 22/05/2022

De podcast Het taboe doorbreken van miskramen, stilgeboorte en alle verlies rondom zwangerschap heeft in totaal 13 afleveringen

Soortgelijke podcasts

Disclaimer:De podcast artwork geembed op deze pagina is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast en is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl.

#12 Hoe is het om in je laatste trimester van je zwangerschap je baby te verliezen en hoe kom je er van bovenop?

Het taboe doorbreken van miskramen, stilgeboorte en alle verlies rondom zwangerschap · 05-04-2022

00:00 00:40:20