Aflevering "Miljoenen Tonnen Koffiepulp. Gebeurt Niks Mee."

"Miljoenen tonnen koffiepulp. Gebeurt niks mee."
· Aflevering van de podcast: Innovatie in Food

Per jaar wordt vijf tot zes miljoen ton koffie geproduceerd. Ieder jaar weer. En dat leidt tot twee en een kwart miljard kopjes koffie per jaar; het zijn onvoorstelbare hoeveelheden. Maar wat ook onvoorstelbaar is, is de hoeveelheid koffiepulp die achterblijft en waar niets meer gebeurd. Rudi Dieleman en Davie van Beek van PectCof weten wel raad met die reststroom. In deze aflevering van Innovatie in Food komen ze vertellen over  de pectines die ze uit de pulp winnen voor de voedingsmiddelen-industrie. Uiteraard beantwoorden ze ook drie vragen voor overmorgen, en noemen Mylium als startup die we allemaal in de gaten moeten houden.  Een podcast over het uitvinden, vermarkten en opschalen van Food. Innovatie in Food gaat over mooie vindingen, uitdagende productieprocessen en spectaculaire resultaten. Nederland is niet voor niets de op één na grootste voedselproducent ter wereld. We praten elke week met leidinggevenden met nieuwe ideeën en ontwikkelaars met vooruitziende blikken. Innovatie in Food wordt live opgenomen vanuit Omnia, het dialoogcentrum van Wageningen University & Research, en wordt geproduceerd door F111 Communicatie & Marketing, in samenwerking met Dupp Food Recruitment. Presentatie: Paul Sanders Sidekick: Michiel Dekkers Producent: Thijs Viguurs Producer: Menthe van Vierssen Dank aan: Chris van Kreij en Luuk van de Werken. Meer informatie? Mail ons: ...

Innovatie in Food

Innovatie in Food

Gemaakt door: F111 Eerste aflevering: 04/04/2022

De podcast Innovatie in Food heeft in totaal 14 afleveringen

Vorige aflevering

"In Europa is nog zó veel meer te verwaarden."

"In Europa is nog zó veel meer te verwaarden."

Maker: F111 Datum: 26/06/2023

Soortgelijke podcasts

Disclaimer:De podcast artwork geembed op deze pagina is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast en is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl.

"Miljoenen tonnen koffiepulp. Gebeurt niks mee."

Innovatie in Food · 03-07-2023

00:00 00:30:30