Aflevering Tegenpolen, Met Interieurpausen Vincent Van Duysen En Gert Voorjans. #2 Over Hun Kindertijd, De Evoluties In Hun Vakgebied En Hun Succes. Is Die Afhankelijk Van Talent Of Geluk?

Tegenpolen, met interieurpausen Vincent Van Duysen en Gert Voorjans. #2 over hun kindertijd, de evoluties in hun vakgebied en hun succes. Is die afhankelijk van talent of geluk?
· Aflevering van de podcast: Knack Weekend

Belgische architecten lopen de laatste jaren internationaal opvallend meer in de kijker. Als we er twee mogen noemen die dat pad enigszins hebben geplaveid, dan zijn het wel architect Vincent Van Duysen en interieurarchitect Gert Voorjans. Al kunnen ze stylistisch geen grotere tegenpolen zijn. Van Duysen streeft voordturend naar de essentie. Zijn gebruik van pure en tactiele materialen vertaalt zich in een strakke, tijdloze vormgeving waarin de zintuiglijke ervaring van de ruimte centraal staat. Bekende fans van zijn werk zijn onder anderen actrice Julianne Moore en muzikant Kanye West. Hij werd gelauwerd met de Vlaamse Cultuurprijs, de titel Designer van het Jaar en een Henry van de Velde Lifetime Achievement Award. Sinds 2016 is hij als creatief directeur aangesteld bij de Italiaanse merken Molteni&C en Dada. Voorjans ontwerpt op zijn beurt rijke, gelaagde interieurs vol kleur, trouvailles en texturen. De interieurarchitect ging eerst aan de slag bij Axel Vervoordt in 1988. In 1996 startte hij onder eigen naam nadat hij het interieur creëerde van het eerste vlaggenschip van Dries Van Noten in Tokio. Tal van boetieks en residentiële projecten volgden. Zo vertrouwden ontwerpers Edouard Vermeulen (Natan) en Inge Onsea (Essentiel), Nina Garcia, de modechef van de Amerikaanse Elle en rockster Mick Jagger hem hun interieur toe. In 2020 noemde AD France hem een van de ‘100 Décorateurs du Moment’. In TEGENPOLEN, een vierdelige podcast van Knack Weekend, leggen we Voorjans en Van Duysen op de rooster aan de hand van een vragenspel over uiteenlopende onderwerpen. Maar met één rode draad: uitzoeken of ze echt wel de tegenpolen zijn die we denken dat ze zijn.

Knack Weekend

Knack Weekend

Gemaakt door: Knack Weekend Eerste aflevering: 30/06/2022

De podcast Knack Weekend heeft in totaal 25 afleveringen

Soortgelijke podcasts

Disclaimer:De podcast artwork geembed op deze pagina is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast en is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl.

Tegenpolen, met interieurpausen Vincent Van Duysen en Gert Voorjans. #2 over hun kindertijd, de evoluties in hun vakgebied en hun succes. Is die afhankelijk van talent of geluk?

Knack Weekend · 19-04-2022

00:00 00:22:30