PROEFCAST over wijn & proeven podcast

PROEFCAST over wijn & proeven

Het lekkerste van wijn is toch wel dat je het kunt proeven. Dat je ervan kunt genieten. Vaak doen mensen wat hooghartig over wijn, maar je mag best zeggen dat je het gewoon lekker vindt. Dat vinden Jan van Lissum, Hans van de Meeberg en Roderick Ros helemaal niet erg. Zij weten echt alles van wijn en vertellen dan ook graag over hun eigen ervaringen en kennis. Het is net alsof je aan een dinertafel zit met rasechte experts. Er is plek voor een gesprek over wijn in het algemeen, of voor een thema. Soms schuiven ook bekende sommeliers, chefs en andere personen uit de ‘wijnwereld’ aan.

  • Podcast gepubliceerd op: 25-3-2022 10:12:18
  • Maker: Jan van Lissum, Hans van de Meeberg & Roderick Ros
  • Taal: nl
  • Laatste RSS update: 5-12-2025 18:20:00
  • Datum eerste aflevering: 6-5-2021 12:37:14
  • Datum laatste aflevering: 12-2-2023 16:29:01

Speelgoedwinkel

15 Afleveringen

  • 00:26:21

    Jan van Lissum en Hans van de Meeberg praten met Naduah Bronswijk over haar ervaringen als sommelier bij Flore**, het maken van de speciale kleine wijnkaart passend bij de eigenzinnige keuken van Bas van Kranen en over haar motivatie om ov ...

  • 00:29:47

    Jan van Lissum en Hans van de Meeberg praten met Cas Kratz, de hoofd sommelier van Spectrum**. Over de verschillen in werken bij Auberge Jean & Marie en nu bij Spectrum. Hoe uitdagend het werken is met de chef, Sidney Schutte, die de moeili ...

  • 00:17:42

    'Huiswijnen’ kom je voornamelijk nog tegen bij (eet)cafés. Bij de meeste restaurants zijn er open wijnen, arrangementswijnen, wijnen van de maand/het seizoen, en andere varianten voor in de plaats gekomen. Gewoon ‘een glas wit/rood’ of ‘de ...

  • 00:26:52

    Floor van Ede is al 40 jaar eigenaar van het instituut Brasserie van Baerle te Amsterdam. Zij is een wijnvrouw in vele facetten. Floor neemt ons mee in hoe ze wijnkaarten maakte, toen en nu, sommeliers, en overige items waaruit de liefde v ...

  • 00:21:56

    Tijdens diverse proeverijen kwamen wij witte wijnen tegen die opvielen en wij niet konden plaatsen in een categorie als klassiek of vin nature. Deze nieuwe categorie proberen wij te duiden aan de hand van een vijftal wijnen. Dit gaan we oo ...

  • 00:27:32

    Een gesprek met Jan Rutten van Het Proefstation. Jan levert al een aantal jaren alcoholvrije alternatieven aan zo'n 50% van alle sterrenrestaurants in Nederland. Hierdoor is het de juiste persoon om te praten over trends, soorten en hoe som ...

  • 00:26:31

    Een gesprek met Natasja Noorlander, Maître-Sommelier van Restaurant Vinkeles ( 1 Michelinster) en verantwoordelijk voor alle wijnen binnen het vijf sterren hotel The Dylan, Amsterdam. Natasja werkt al vijf jaar hier als Sommelier en spreek ...

  • 00:17:15

    Waar staat Australië m.b.t. witte wijnen, nu en de laatste jaren. Het is armoede in Nederland met de verkrijgbaarheid van de nieuwe generatie witte wijnen uit dit grote wijnland. Waarom en is het er wel? De besproken wijnen zijn: Leeuwin ...

Volgende

Disclaimer: De podcast (artwork) is geembed op deze pagina en is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast. Deze is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl. Voor reclamering dient u zich te wenden tot de eigenaar/ maker van deze podcast.

00:00