In deze aflevering gaan we in gesprek over de toekomst van onze eiwitconsumptie: van dierlijke en plantaardige bronnen tot nieuwe vormen zoals microbieel eiwit uit fermentatie. Hoe maken we die eiwitshift duurzaam én haalbaar? En welke rol ...
Wat eten we morgen, en hoe wordt het geproduceerd?In deze podcastreeks onderzoeken we de cruciale kantelpunten in de landbouw- en voedingssector. We gaan in gesprek met wetenschappers van het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO) over actuele thema’s zoals nieuwe eiwitten, plantenveredeling, bodemherstellende landbouw, data en robotica, en de toegang tot grond. De reeks is gebaseerd op het boek Het komt goed met ons eten van Joris Relaes en Nele Jacobs (ILVO).
In deze aflevering gaan we in gesprek over de toekomst van onze eiwitconsumptie: van dierlijke en plantaardige bronnen tot nieuwe vormen zoals microbieel eiwit uit fermentatie. Hoe maken we die eiwitshift duurzaam én haalbaar? En welke rol ...
Grond is voor landbouwers meer dan een stuk aarde: het is de basis van hun hele bedrijfsvoering. Maar in Vlaanderen is ze schaars, duur en steeds vaker onderwerp van concurrentie. Wat betekent dit voor de beschikbaarheid en betaalbaarheid ...
Disclaimer: De podcast (artwork) is geembed op deze pagina en is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast. Deze is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl. Voor reclamering dient u zich te wenden tot de eigenaar/ maker van deze podcast.