Grond is voor landbouwers meer dan een stuk aarde: het is de basis van hun hele bedrijfsvoering. Maar in Vlaanderen is ze schaars, duur en steeds vaker onderwerp van concurrentie. Wat betekent dit voor de beschikbaarheid en betaalbaarheid van landbouwgrond? En wat gebeurt er als grond in handen komt van niet-landbouwers of gebruikt wordt voor andere doeleinden? Griet Lemaire (VILT) bespreekt deze cruciale vragen met Joris Relaes en Elke Rogge van ILVO. We baseren ons op het boek 'Het komt goed met ons eten' uitgebracht door ILVO.

Gemaakt door: VILT Eerste aflevering: 27-10-2025
De podcast Komt het goed met ons eten? heeft in totaal 2 afleveringen

Maker: VILT Datum: 24-10-2025
Disclaimer: De podcast (artwork) is geembed op deze pagina en is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast. Deze is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl. Voor reclamering dient u zich te wenden tot de eigenaar/ maker van deze podcast.