Aflevering De Interim Manager - Hoe Gaat Dat? Tips Over Omgaan Met Negatieve Beelden, Echt Luisteren, Afstand Bewaren En Contact Maken. En De Voedselvoorziening Van De Toekomst.

De interim manager - Hoe gaat dat? Tips over omgaan met negatieve beelden, echt luisteren, afstand bewaren en contact maken. En de voedselvoorziening van de toekomst.
· Aflevering van de podcast: Leiderschap SAP - Strategische adempauze voor leiders en managers

Ik praat vandaag met Femmeke Huigens over hoe het is om een interim-manager te zijn. Hoe je omgaat met de negatieve beelden die mensen van je hebben en hoe je zo'n veranderproces op een goede manier kunt doen. Ze heeft daar een uitgesproken mening over. We hebben het ook over hoe rituelen je kunnen helpen bij je leiderschap en bij veranderprocessen. Ook hebben we het over de grote ontwikkelingen zoals van een ik-tijdperk meer naar een wij-tijdperk gaan. Over hoe we op een andere manier met onze voedselvoorziening om kunnen gaan. Praten met Femmeke betekent vertragen, helderheid en reflectie. En gelukkig ook een paar goede grappen... Femmeke begeleidt moeizame processen, veranderopgaves, en persoonlijke vraagstukken. Ze doet dat in organisaties, voor teams en met individuen. Daarbij kan het gaan om strategische vraagstukken, teamontwikkeling of persoonlijk leiderschap. Haar aanpak is participatief, ze gaat met mensen aan de slag. Haar aanwezigheid heeft impact; daadkrachtig, zakelijk en in contact. Ze is een praktische doener en analytische denker en werkt vanuit de overtuiging dat mensen wel willen veranderen, maar niet veranderd willen worden. Als verandermanager werkt ze altijd toe naar haar eigen overbodigheid: zij vertrekt als de organisatie, team of mens, weer zelfstandig verder kan. Energietransitie, natuurinclusieve landbouw, bouwen met duurzamen bouwmaterialen zijn voorbeelden van moeizame processen in haar persoonlijk leven. De expertise die ze hierover hebben opgedaan in de afgelopen 10 jaar is inmiddels uniek in Nederland. Verbinden en integreren van die kennis hebben ze thuis toegepast in de transitie van onze boerderij uit 1880 naar een 0-op-de-meter huis en de aanleg van een voedsellandschap voor mens en dier. In het kader van sociaal kapitaal delen ze die expertise inmiddels met anderen. Door het bundelen van de krachten op dit gebied komen haar passie en vak bij elkaar. Anouk Brack is auteur van succesvolle managementboeken, geeft internationaal training in leiderschapsontwikkeling, is executive coach en begeleidt teamtrajecten met haar organisatiebloei methode. Ze schreef De Verborgen Dimensie van Leiderschap - evolutie van macht naar krachtdat genomineerd werd voor managementboek van het jaar en Leiderschap in Verandering, over samen doen wat ertoe doet. Meer lezen over Anouk Brack en haar boeken op AnoukA.nl. Welkom om te linken met Anouk op LinkedIn (Leuk als je bij je linkverzoek zet 'via podcast LeiderSap').

De interim manager - Hoe gaat dat? Tips over omgaan met negatieve beelden, echt luisteren, afstand bewaren en contact maken. En de voedselvoorziening van de toekomst.

Leiderschap SAP - Strategische adempauze voor leiders en managers · 10-06-2021

00:00 00:36:41