Aflevering Extra - Usa: Waarom Zijn Zoveel Amerikanen Ontevreden Over Biden?

Extra - USA: Waarom zijn zoveel Amerikanen ontevreden over Biden?
· Aflevering van de podcast: Lopende zaken

De komende maanden gaan de VS opnieuw in overdrive voor de Amerikaanse verkiezingen. Voor De Morgen duikt journalist en Amerika-liefhebber Ben Van Alboom in de strijd tussen president Joe Biden en zijn uitdager. In extra afleveringen van de podcast Lopende zaken brengt hij met experts, journalisten en locals een stand van zaken over de race naar het Witte Huis.

Huidig Amerikaans president en democraat Joe Biden wil zijn ambtstermijn verlengen. Geen enkele andere kandidaat werd door de Democraten naar voren geschoven. Waar is Kamala Harris? En is Joe Biden opgewassen tegen de de voormalige Republikeinse president Donald Trump? Het valt op dat de race naar het Witte Huis snel en onverwachts kan gaan: een dag na de opnames van deze podcast maakte Ron DeSantis bekend dat hij uit de race stapt. Wordt de nieuwe president dan toch niet zo nieuw, en wordt 2024 daarmee ‘2020 all over again’? Alleen Nikki Haley kan daar nog een stokje voor steken. 

In deze aflevering wordt presentator Ben Van Alboom bijgestaan door politicoloog Peter Van Aelst en De Morgen-journalist Tommy Thijs. Amerika-correspondente Karlijn van Houwelingen belt in, met als uitvalsbasis New York.

Presentatie: Ben Van Alboom Gasten: Peter Van Aelst, Tommy Thijs, Karlijn van Houwelingen Productie: Laurens Bervoets (hoorstroom) Eindredactie: Sam Feys

Wilt u reageren? Mail dan naar podcasts@demorgen.be See omnystudio.com/listener for privacy information.

Lopende zaken

Lopende zaken

Gemaakt door: De Morgen Eerste aflevering: 24/03/2022

De podcast Lopende zaken heeft in totaal 43 afleveringen

Soortgelijke podcasts

Disclaimer:De podcast artwork geembed op deze pagina is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast en is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl.

Extra - USA: Waarom zijn zoveel Amerikanen ontevreden over Biden?

Lopende zaken · 22-01-2024

00:00 00:43:51