Makkelijke eters podcast

Makkelijke eters

Restaurantrecensenten Hiske Versprille en Joël Broekaert zou je bijna een vuilnisbakkenras kunnen noemen. Ze lusten namelijk bijna alles. Ze zijn echte makkelijke eters. Leuk, dat ze voor hun werk in toprestaurants komen, maar wat nu als je net zo kunt genieten van een lekker schuimblok? Kun je eigenlijk zelf Viennetta-ijs maken? En waarom krijg je van kiwi jeuk aan je tandvlees? Het zijn zo de culinaire levensvragen. Gelukkig maken ze ook nog weleens iets bijzonders mee, en ook dat hoor je in deze podcast. Ze bellen ook regelmatig even met hun vriendin Ava Mees List, die toevallig sommelier bij ‘het beste restaurant ter wereld’ is. Was jouw laatste keukenavontuur niet zo’n succes? Dan staan Hiske en Joël al voor je klaar om je te hulp te schieten.

  • Podcast gepubliceerd op: 24-3-2022 15:12:56
  • Maker: Hiske Versprille & Joël Broekaert
  • Taal: nl
  • Laatste RSS update: 23-5-2025 03:15:00
  • Datum eerste aflevering: 10-3-2022 12:00:00
  • Datum laatste aflevering: 23-6-2022 12:00:23

Speelgoedwinkel

14 Afleveringen

  • 1:01:38

    #14 - Toetje

    23-06-2022

    Hiske hoeft deze zomer eindelijk geen tekstjes meer te tikken. Maar zodra ze vakantie had, werden allebei haar kinderen ziek. Dus maakte ze Chinese congee, in de snelkookpan natuurlijk. Ondertussen stond Joël met zijn band op het podium va ...

  • 1:00:35

    #13 - Muesli

    16-06-2022

    Hiskes bruineboterverslaving is tot een hoogtepunt gekomen, nu ze ontdekt heeft dat het eigenlijk overal heel lekker bij is, van clafoutis tot doperwtjespasta. Ondertussen verdiepte Joël zich in Indonesië in de kunst van het satérijgen, on ...

  • 59:59

    #12 - Boterhamworst

    26-05-2022

    Terwijl Hiske deze week een film keek genoot Joël van corail – het voortplantingsorgaan van de coquille. Zodra ook alle andere eetbare geslachtsdelen aan bod zijn gekomen bespreken we een ander soort vleesgerecht: boterhamworst. Het rare d ...

  • 1:10:30

    #11 - After Eight

    19-05-2022

    Hiske bereidde deze eetweek asperges – uiteraard in haar snelkookpan – terwijl Joël rondhing op de wrapparty van Masterchef Celebrity. Hij luidde het feest in met een authentiek flesje mescal. Maar de werking van het vloeibare goud voelt d ...

  • 51:27

    #10 - Fritessaus

    12-05-2022

    Hiske bracht haar eetweek door op een kindercamping en zoals een echte hoogculinaire kampeerder betaamt roosterde ze daar marshmallows. Ook Joël experimenteerde deze week met kolen en legde authentieke Italiaanse venkelworstjes op de barbe ...

  • 1:03:30

    #09 - Cola

    05-05-2022

    Na zijn laatste theatervoorstelling snelde Joël naar zijn vertrouwde keuken om marmelade van kumquatkliekjes en atjar van Japanse duizendknoopscheuten te maken. Hiske breekt een lans voor kleinschalig barbecueën; het gezellige grillen is v ...

  • 55:32

    #08 - Boursin

    28-04-2022

    Hiske heeft unieke eierhacks die aan Joëls kritische blik worden onderworpen. Logisch, want hij zit als jurylid vol in de opnames van Masterchef Celebrity. Hiske at op de fiets en broedt verder op haar volgende eiervinding. We bespreken, p ...

  • 47:27

    Hiske smulde op haar verjaardagsfeestje van hotdogs en martini’s. Tijdens haar feestelijke eetweek was Joël snoeihard aan het werk. Gelukkig kwam hij zondag tot rust bij een goede Italiaan. Terwijl hij nog nageniet van de kalfsniertjes bes ...

  • 56:48

    #06 - Kokindjes

    14-04-2022

    Hiske sloeg deze eetweek knakworsten en drank in ter voorbereiding op haar verjaardagsfeestje. Joël zat te filosoferen over schimmels, want hebben die nou wel of niet invloed op de smaak van een wijn? Gelukkig kunnen we het vragen aan iema ...

  • 53:06

    Joël heeft dikke voeten van al het zout dat hij deze week binnenkreeg en Hiske ontmoette kookidool Nigel Slater. Dankzij zijn nieuwe televisieprovider bewonderde Joël zijn favoriete chef vanaf zijn bank. We nemen de meer dan 300 of 4000 sm ...

Volgende

Disclaimer: De podcast (artwork) is geembed op deze pagina en is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast. Deze is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl. Voor reclamering dient u zich te wenden tot de eigenaar/ maker van deze podcast.

00:00