Aflevering S2. Afl. 5 Elise Hoe De Jungiaanse Therapie Me Heeft Bevrijdt Uit De Gevangenis Van Opnames, Diagnoses En Onderdrukte Gevoelens.

S2. Afl. 5 Elise Hoe de Jungiaanse therapie me heeft bevrijdt uit de gevangenis van opnames, diagnoses en onderdrukte gevoelens.
· Aflevering van de podcast: 'Moeder Worden' de podcast

In deze 5e aflevering gaan we in gesprek met Elise. Het is voor Elise een memorabel moment dat zij haar verhaal durft te delen. Schaamte, gevoelens van angst en somberheid hielden haar jarenlang gevangen in het vrij uitspreken van haar verhaal. De angst dat dit een nieuwe diagnose of opname tot gevolg had zat diep. Dat zij nu haar verhaal voor het eerst deelt in een podcast, zegt iets over hoe het nu met haar gaat. Rond haar 19e krijgt Elise depressieve klachten en zoekt hierbij hulp. Hierdoor krijgt ze de diagnose 'depressieve stoornis', met daarbij behorende medicatie. In de jaren die volgen staat zij onder toezicht van de eerste lijn zorg, volgen er diverse diagnoses en opnames. Een zware tijd, waarbij er geen licht aan het einde van de tunnel lijkt. Elise heeft van jongs af aan een kinderwens, maar durft hier door de diagnose niet aan te denken. Tot dat de wens zo sterk wordt, dat er een plan wordt opgesteld door de POP Poli. Door de diagnose krijgt zij begeleiding bij haar zwangerschapswens. Een pijnlijk proces, waarbij zij haar eerste zwangerschap met 17 weken verliest en de tweeling na 25,5 weken veel te vroeg geboren wordt. Na de geboorte van de tweeling start Elise haar eigen zoektocht, Protocollen die niet meer goed voelen voor haar. Ze gaat op zoek naar een écht mens, buiten het systeem van de GGZ om. Vanaf dat moment start Nicky met coaching vanuit de Zorgcoach (WMO) bij Elise thuis. Weer een therapeut in plaats van een écht mens is wat Elise in eerste instantie denkt. Maar vanuit daar ontstaat er een duurzame transformatie. Voor Elise is het kantelpunt dat Nicky echt naar haar luistert, geen oordeel heeft en dat alles gedeeld mag worden. Langzaam durft ze zich te openen en kunnen alle onderdrukte gevoelens tot uiting komen. Elise wordt wederom zwanger en krijgt begeleiding in het ziekenhuis en wordt direct gesproken over begeleiding van de POP Poli. Na al het innerlijk werk, voelt Elise de pijn van opnieuw geconfronteerd worden met haar verleden. De protocollen, angsten en blik naar op haar verleden, resoneert niet meer. Mede dankzij de begeleiding van Nicky en de toenemende innerlijke kracht die ze verwerft lukt het haar om afscheid te nemen van het ziekenhuis en de negatieve projecties. Het lukt haar steeds beter om af te stemmen op haar zelf en te luisteren naar de stem van binnen. Hoe ze zich heeft bevrijdt uit de gevangenis waar ze zich jarenlang in bevond en hoe zij geheel natuurlijk, thuis geboorte gaf aan haar derde kindje verteld ze dapper in deze podcast.

'Moeder Worden' de podcast

'Moeder Worden' de podcast

Gemaakt door: Moeder-Worden Eerste aflevering: 02/10/2022

De podcast 'Moeder Worden' de podcast heeft in totaal 23 afleveringen

Vorige aflevering

Volgende aflevering

Soortgelijke podcasts

Disclaimer:De podcast artwork geembed op deze pagina is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast en is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl.

S2. Afl. 5 Elise Hoe de Jungiaanse therapie me heeft bevrijdt uit de gevangenis van opnames, diagnoses en onderdrukte gevoelens.

'Moeder Worden' de podcast · 28-10-2022

00:00 01:21:18