Tom De Windt is op een missie om met een minimum aan plant een maximum aan smaak op het bord te toveren. In zijn Gentse stadsboerderij kweekt hij microgreens; plantjes die net uitgekomen zijn en alles geconcentreerd in zich hebben: vitamin ...
Een podcast voor nieuwsgierige eters en drinkers. Elke aflevering ga ik op zoek naar culinaire kennis, leuke verhalen en gastronomische avonturen in de hoop meer te weten... over eten.
Tom De Windt is op een missie om met een minimum aan plant een maximum aan smaak op het bord te toveren. In zijn Gentse stadsboerderij kweekt hij microgreens; plantjes die net uitgekomen zijn en alles geconcentreerd in zich hebben: vitamin ...
Willem Hiele; dichter, kunstenaar, surfer. Maar ook top chef, bekroond met allerlei akkolades, van Gault & Millau tot OAD Top European Restaurants, 77e in de top 100 van World's 50 Best Restaurants en ook een chef die vorig jaar bekroo ...
Sojasaus bestaat al 2000 jaar en wordt voornamelijk met Japan en andere Oosterse landen geassocieerd. Groot was dus mijn verbazing om te horen dat in Rotterdam misschien wel de enige Europese sojasausbrouwerij bestaat. Tomas Uljee en Bert ...
De Sint Amanduskerk in de Antwerpse Seefhoek staat op heilige grond. Onder die grond, in de kelders, bruist het van het leven. Verschillende verenigingen vonden er een thuis, en een daarvan is Holy Shroom. Een stadsboerderij gespecialiseerd ...
Stijn Van Hoestenberghe is een viskweker met een missie: 's werelds meest duurzame vis kweken. Al van jongsaf was hij gefascineerd door de onderwaterwereld. Hij begon te duiken en zag met eigen ogen hoe prachtig die wereld onder water kan z ...
Toen ik als kleine snotter bij mijn grootouders was met de ganse familie, stond er vaak een achthoekige fles met een gele vloeistof op tafel. Later zag ik die fles ook nog in Thuis voorbijkomen maar vergat ik het een beetje. Tot Tim Devrien ...
Jonas Kellens, door Gault & Millau uitgeroepen tot "Gastheer van het Jaar 2022", is medezaakvoerder van Dim Dining, eerder door diezelfde Gault & Millau bekroond met de titel van "Aziaat van het Jaar". Jonas begon zijn carriere in k ...
Michael Sels werkt als hoofddietist voor het Universitair Ziekenhuis Antwerpen. Daarnaast is hij ook nog eens auteur en tv chef met een missie om ons lekker lang te doen leven. Aan het begin van een nieuw jaar nemen heel veel mensen de besl ...
Regula Ysewijn is moeilijk uit de culinaire wereld weg te denken tegenwoordig. Auteur, culinair historicus, verzamelaar van oude kookboeken en speculoosmallen, foodfotograaf, verdediger van de Britse Keuken, podcaster, presentatrice van Bak ...
Wim Ballieu is vooral gekend van zijn restaurantketen Balls & Glory. Maar voor hij met zijn ballen heel Belgie veroverde, had hij al een behoorlijk traject achter de rug. In deze podcast kijken we terug op Wims culinaire fundament; de ...
Disclaimer: De podcast (artwork) is geembed op deze pagina en is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast. Deze is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl. Voor reclamering dient u zich te wenden tot de eigenaar/ maker van deze podcast.