Aflevering Je Kan Het Gewoon Nog Een Keer Proberen

Je kan het gewoon nog een keer proberen
· Aflevering van de podcast: Stilgeboren baby - Podcast - Ook bij stilgeboorte geldt: je wordt ouder, bent én blijft dat ook.

Dit is de podcast van Stilgeboren Baby. Ik ben Desirée van Nieuwenhoven. Moeder van twee prachtige stilgeboren jongens Tom en Tim. Deze podcast bevat items die eraan gaan bijdragen dat er bewustwording komt over het onderwerp stilgeboorte. Nog altijd voelen ouders die dit overkomen is zich alleen en eenzaam en vaak onbegrepen. Ik wil ervoor zorgen dat deze gevoelens de wereld uit gaan. Want ook bij een stilgeboorte word je ouder, ben én blijf je altijd ouder. In deze aflevering heb ik het over: Je kan het gewoon nog een keer proberen Serieus? Is dit wat je te horen kreeg toen je net een miskraam hebt gehad? Mijn mond viel van verbazing open toen ik deze opmerking hoorde. Het kwam snoeihard en vooral harteloos over. Ben je als aanstaande moeder na vijftien weken zwanger te zijn geweest je kindje verloren, dan krijg zo’n opmerking naar je hoofd geslingerd. Dat doet pijn. De persoon die dit tegen mijn cliënte zei (ik mag dit met toestemming delen), had zelf niet door hoe confronterend deze opmerking moet zijn geweest. Je zit als vrouw waar een zwangerschap - door medische oorzaken - is onderbroken, nog midden in een periode van verdriet en rouw. Je mist het gelukkige proces van zwanger zijn. De bekende roze wolk waar je op zat, is verdwenen. Je weet ondanks dit verdriet dat je in verwachting kunt raken. Alleen neemt dat niet weg dat het verliezen van een kindje, hoe klein ook, tijd nodig heeft. Je had zo graag gezien dat het anders was gelopen met de zwangerschap. Een zwangerschap is niet per definitie iets als het kopen van een brood bij de bakker. Is het brood op dan koop je gewoon een nieuwe (lekker) vers gebakken. Dit is iets van een heel andere orde. Dit gaat om een potentieel leven dat gestorven is. De boodschapper van de zin: ‘Je kan het gewoon nog een keer proberen’ heeft gelijk. Dat moment komt op een gegeven moment wel weer. Maar niet nu je net jouw baby bent verloren. Troostend is deze opmerking bepaald niet en het helpt je ook niet verder. Het wekt waarschijnlijk alleen maar irritatie op en daar heb je eigenlijk geen zin in. Hoe je dit soort goedbedoelde opmerkingen beter voor je kunt houden en kunt vervangen door wel passende warme opmerkingen kun je lezen in mijn kosteloze e-boek Doen én niet doen. Het helpt echt om je te verdiepen hoe je iemand in jouw omgeving kunt helpen die een stilgeboren baby heeft of miskraam heeft gehad. Abonneer je op mijn kanaal om erkenning, herkenning te krijgen over stilgeboorte. Ken je mensen in jouw omgeving die dit is overkomen attendeer hen dan op deze podcast. Samen krijgen we het taboe dat op stilgeboorte rust de wereld uit. Wil je meer weten over stilgeboorte en door welk proces je als ouder heengaat lees of luister dan mijn boek Stilgeboren. Het boek is te bestellen op https://stilgeborenbaby.nl.

Stilgeboren baby - Podcast - Ook bij stilgeboorte geldt: je wordt ouder, bent én blijft dat ook.

Stilgeboren baby - Podcast - Ook bij stilgeboorte geldt: je wordt ouder, bent én blijft dat ook.

Gemaakt door: Stilgeboren baby - Podcast Eerste aflevering: 15/01/2023

De podcast Stilgeboren baby - Podcast - Ook bij stilgeboorte geldt: je wordt ouder, bent én blijft dat ook. heeft in totaal 70 afleveringen

Vorige aflevering

Er zijn eigenlijk al te veel mensen op de wereld

Er zijn eigenlijk al te veel mensen op de wereld

Maker: Stilgeboren baby - Podcast Datum: 11/04/2023

Volgende aflevering

#43 ‘Loop je hier nog steeds mee rond?’

#43 ‘Loop je hier nog steeds mee rond?’

Maker: Stilgeboren baby - Podcast Datum: 22-04-2023

Soortgelijke podcasts

Disclaimer:De podcast artwork geembed op deze pagina is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast en is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl.

Je kan het gewoon nog een keer proberen

Stilgeboren baby - Podcast - Ook bij stilgeboorte geldt: je wordt ouder, bent én blijft dat ook. · 17-04-2023

00:00 00:03:12