Aflevering #43 ‘Loop Je Hier Nog Steeds Mee Rond?’

#43 ‘Loop je hier nog steeds mee rond?’
· Aflevering van de podcast: Stilgeboren baby - Podcast - Ook bij stilgeboorte geldt: je wordt ouder, bent én blijft dat ook.

Dit is de podcast van Stilgeboren Baby. Ik ben Desirée van Nieuwenhoven. Moeder van twee prachtige stilgeboren jongens Tom en Tim. Deze podcast bevat items die eraan gaan bijdragen dat er bewustwording komt over het onderwerp stilgeboorte. Nog altijd voelen ouders die dit overkomen is zich alleen en eenzaam en vaak onbegrepen. Ik wil ervoor zorgen dat deze gevoelens de wereld uit gaan. Want ook bij een stilgeboorte word je ouder, ben én blijf je altijd ouder. In deze aflevering heb ik het over: ‘Loop je hier nog steeds mee rond?’ Hoe pijnlijk is het als je regelmatig de opmerking ‘Loop je hier nog steeds mee rond?’ naar je hoofd geslingerd krijgt als je in je leven te maken hebt met een stilgeboren baby. Kun je het je voorstellen? Je hebt een stilgeboren baby, wat wordt ervaren als een van de meest heftigste dingen die je in je leven kunt meemaken. Hoe kan het verdriet én verlies zomaar over zijn? Er zijn in deze geen tijdlijnen voor dit intense verdriet. Het verliezen van je kind is iets dat je je levenslang met je meedraagt. Wel kun je – met de tijd - je leven oppakken en dit gemis en verlies op een voor jou passende manier integreren in je leven. De emoties worden dan anders. Zo’n opmerking doet echt pijn en geeft het gevoel dat degene die zoiets zegt geen enkel besef heeft wat het betekent een stilgeboren kindje of een miskraam te hebben gehad. Het onderwerp stilgeboorte is meer en meer in de media. Lotgenoten voelen steeds sterker dat ze iets ‘moeten’ om dit kenbaar te maken. De gemene deler is dat we willen laten inzien wat een verlies als dit met je doet. Mensen die dit niet hebben meegemaakt gaan dan hopelijk meer begrip krijgen. Om bewustwording te creëren heb ik een e-boek gemaakt. Dit e-boek is kosteloos te downloaden op mijn website. Abonneer je op mijn kanaal om erkenning, herkenning te krijgen over stilgeboorte. Ken je mensen in jouw omgeving die dit is overkomen attendeer hen dan op deze podcast. Samen krijgen we het taboe dat op stilgeboorte rust de wereld uit. Wil je meer weten over stilgeboorte en door welk proces je als ouder heengaat lees of luister dan mijn boek Stilgeboren. Het boek is te bestellen op https://stilgeborenbaby.nl.

Stilgeboren baby - Podcast - Ook bij stilgeboorte geldt: je wordt ouder, bent én blijft dat ook.

Stilgeboren baby - Podcast - Ook bij stilgeboorte geldt: je wordt ouder, bent én blijft dat ook.

Gemaakt door: Stilgeboren baby - Podcast Eerste aflevering: 15/01/2023

De podcast Stilgeboren baby - Podcast - Ook bij stilgeboorte geldt: je wordt ouder, bent én blijft dat ook. heeft in totaal 70 afleveringen

Vorige aflevering

Je kan het gewoon nog een keer proberen

Je kan het gewoon nog een keer proberen

Maker: Stilgeboren baby - Podcast Datum: 17/04/2023

Volgende aflevering

#44 Laat ik de naam van het kindje maar niet noemen

#44 Laat ik de naam van het kindje maar niet noemen

Maker: Stilgeboren baby - Podcast Datum: 27-04-2023

Soortgelijke podcasts

Disclaimer:De podcast artwork geembed op deze pagina is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast en is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl.

#43 ‘Loop je hier nog steeds mee rond?’

Stilgeboren baby - Podcast - Ook bij stilgeboorte geldt: je wordt ouder, bent én blijft dat ook. · 22-04-2023

00:00 00:03:08