Aflevering #44 Laat Ik De Naam Van Het Kindje Maar Niet Noemen

#44 Laat ik de naam van het kindje maar niet noemen
· Aflevering van de podcast: Stilgeboren baby - Podcast - Ook bij stilgeboorte geldt: je wordt ouder, bent én blijft dat ook.

Dit is de podcast van Stilgeboren Baby. Ik ben Desirée van Nieuwenhoven. Moeder van twee prachtige stilgeboren jongens Tom en Tim. Deze podcast bevat items die eraan gaan bijdragen dat er bewustwording komt over het onderwerp stilgeboorte. Nog altijd voelen ouders die dit overkomen is zich alleen en eenzaam en vaak onbegrepen. Ik wil ervoor zorgen dat deze gevoelens de wereld uit gaan. Want ook bij een stilgeboorte word je ouder, ben én blijf je altijd ouder. In deze aflevering heb ik het over: Laat ik de naam van het kindje maar niet noemen Ik sprak een tijd geleden iemand die vertelde dat haar omgeving erg ingewikkeld deed en probeerde de naam van haar overleden dochter te omzeilen. Waarom? Ik was daar wel benieuwd naar. Ze vertelde dat haar omgeving dan bang was dat ze zou gaan huilen of dat het vervelend vond. Serieus? Ze knikte bevestigend. Ik vroeg haar of dat het geval was. Ging ze huilen bij het horen van de naam van haar stilgeboren dochter? Vond ze het vervelend? Ze zei dat ze het juist heel fijn vond als de naam van haar dochtertje wordt genoemd. Ik begreep haar want ik ervaar dat zelf ook. Als ik iemand hoor zeggen dat hij Tom óf Tim heet (de namen van mijn twee stilgeboren jongens), of als ik de namen van mijn kindjes ergens lees of hoor dat iemand wordt geroepen die zo heet, dan verschijnt er steevast een glimlach op mijn gezicht. Stukje erkenning dat ze er nog zijn. Het zijn voor ouders die een stilgeboren kindje hebben dit soort dingen waar ze (h)erkenning uit halen. Er is een mooi gezegde dat zegt: noem haar naam en ze blijft bestaan. Namen van grootouders en andere overledenen worden na hun overlijden vaak nog lange tijd genoemd. Waarom kan dat niet gelden voor mensen die een stilgeboren kindje hebben? Waarom worden de namen van stilgeboren kindjes vaak weggestopt? Twijfel je of jouw gesprekspartner het wel of niet fijn vindt. Vraag dan of het op prijs gesteld wordt of de naam genoemd wordt. Ga niet invullen voor de ander. Het antwoord kan wel eens anders zijn dan je in eerste instantie denkt. Abonneer je op mijn kanaal om erkenning, herkenning te krijgen over stilgeboorte. Ken je mensen in jouw omgeving die dit is overkomen attendeer hen dan op deze podcast. Samen krijgen we het taboe dat op stilgeboorte rust de wereld uit. Wil je meer weten over stilgeboorte en door welk proces je als ouder heengaat lees of luister dan mijn boek Stilgeboren. Het boek is te bestellen op https://stilgeborenbaby.nl.

Stilgeboren baby - Podcast - Ook bij stilgeboorte geldt: je wordt ouder, bent én blijft dat ook.

Stilgeboren baby - Podcast - Ook bij stilgeboorte geldt: je wordt ouder, bent én blijft dat ook.

Gemaakt door: Stilgeboren baby - Podcast Eerste aflevering: 15/01/2023

De podcast Stilgeboren baby - Podcast - Ook bij stilgeboorte geldt: je wordt ouder, bent én blijft dat ook. heeft in totaal 70 afleveringen

Vorige aflevering

#43 ‘Loop je hier nog steeds mee rond?’

#43 ‘Loop je hier nog steeds mee rond?’

Maker: Stilgeboren baby - Podcast Datum: 22/04/2023

Volgende aflevering

#45 Je was nog maar zo kort zwanger…

#45 Je was nog maar zo kort zwanger…

Maker: Stilgeboren baby - Podcast Datum: 03-05-2023

Soortgelijke podcasts

Disclaimer:De podcast artwork geembed op deze pagina is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast en is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl.

#44 Laat ik de naam van het kindje maar niet noemen

Stilgeboren baby - Podcast - Ook bij stilgeboorte geldt: je wordt ouder, bent én blijft dat ook. · 27-04-2023

00:00 00:02:52