Aflevering #45 Je Was Nog Maar Zo Kort Zwanger…

#45 Je was nog maar zo kort zwanger…
· Aflevering van de podcast: Stilgeboren baby - Podcast - Ook bij stilgeboorte geldt: je wordt ouder, bent én blijft dat ook.

Dit is de podcast van Stilgeboren Baby. Ik ben Desirée van Nieuwenhoven. Moeder van twee prachtige stilgeboren jongens Tom en Tim. Deze podcast bevat items die eraan gaan bijdragen dat er bewustwording komt over het onderwerp stilgeboorte. Nog altijd voelen ouders die dit overkomen is zich alleen en eenzaam en vaak onbegrepen. Ik wil ervoor zorgen dat deze gevoelens de wereld uit gaan. Want ook bij een stilgeboorte word je ouder, ben én blijf je altijd ouder. In deze aflevering heb ik het over: Je was nog maar zo kort zwanger… Van de ontwikkeling van je baby tijdens de eerste weken van je zwangerschap merk je niet veel. In het moederlichaam verandert er weliswaar het een en ander, maar wat er zich in de buik aan het ontwikkelen is, is nog niet voel- en zichtbaar. Het vruchtje is heel erg klein en na een week of zes is het hartje hoorbaar. Dan groeit er gevoelsmatig pas echt iets in je lichaam. Een zwangerschap van tien weken betekent dat je in het eerste trimester van je zwangerschap zit en juist in deze periode van je zwangerschap groeit het kindje snel. Alhoewel de foetus nog erg klein is, ongeveer twee centimeter lang en vijf gram, zit alles er al op en aan. De belangrijkste organen zijn aangelegd en liggen inmiddels op hun plaats. Soms kan er gedurende de eerste weken iets niet goed gaan. Als deze zwangerschap stopt – om wat voor reden dan ook – is er wel degelijk een heel klein mensje wat je moet loslaten. Daar sta je dan. Met lege handen. Je bent uit je doen en voelt je verdrietig. Tijdens de zwangerschap – ook als de zwangerschap nog maar een paar weken onderweg is - gebeurt er een hoop met je lichaam én je emoties, en daar hebben zwangerschapshormonen alles mee te maken. Diverse emoties volgen elkaar door de hormonen in rap tempo op. Je praat erover met een kennis die in jouw ogen weinig empathisch zegt: “Je was nog maar zo kort zwanger. Je had nog geen baby in je buik hoor. Er was eigenlijk nog niets.” Iedereen die zich enigszins heeft verdiept wat de fasen in een zwangerschap zijn weet dat er juist in die eerste periode zoveel gebeurt in de ontwikkeling van een kindje. Het doet pijn en geeft geen troost als je dit tegen een moeder of vader zegt die net een zwangerschap is kwijtgeraakt. Wil je meer inzicht hoe je verdrietige ouders een hart onder de riem kunt steken? Download dan kosteloos mijn e-boek: Doen en niet doen. Dit e-boek geeft je inzicht hoe je er voor mensen in jouw omgeving kunt zijn die net een zwangerschap zijn verloren. Abonneer je op mijn kanaal om erkenning, herkenning te krijgen over stilgeboorte. Ken je mensen in jouw omgeving die dit is overkomen attendeer hen dan op deze podcast. Samen krijgen we het taboe dat op stilgeboorte rust de wereld uit. Wil je meer weten over stilgeboorte en door welk proces je als ouder heengaat lees of luister dan mijn boek Stilgeboren. Het boek is te bestellen op https://stilgeborenbaby.nl.

Stilgeboren baby - Podcast - Ook bij stilgeboorte geldt: je wordt ouder, bent én blijft dat ook.

Stilgeboren baby - Podcast - Ook bij stilgeboorte geldt: je wordt ouder, bent én blijft dat ook.

Gemaakt door: Stilgeboren baby - Podcast Eerste aflevering: 15/01/2023

De podcast Stilgeboren baby - Podcast - Ook bij stilgeboorte geldt: je wordt ouder, bent én blijft dat ook. heeft in totaal 70 afleveringen

Vorige aflevering

#44 Laat ik de naam van het kindje maar niet noemen

#44 Laat ik de naam van het kindje maar niet noemen

Maker: Stilgeboren baby - Podcast Datum: 27/04/2023

Volgende aflevering

#46 We werden gewoon genegeerd

#46 We werden gewoon genegeerd

Maker: Stilgeboren baby - Podcast Datum: 08-05-2023

Soortgelijke podcasts

Disclaimer:De podcast artwork geembed op deze pagina is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast en is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl.

#45 Je was nog maar zo kort zwanger…

Stilgeboren baby - Podcast - Ook bij stilgeboorte geldt: je wordt ouder, bent én blijft dat ook. · 03-05-2023

00:00 00:03:17