Aflevering #46 We Werden Gewoon Genegeerd

#46 We werden gewoon genegeerd
· Aflevering van de podcast: Stilgeboren baby - Podcast - Ook bij stilgeboorte geldt: je wordt ouder, bent én blijft dat ook.

Dit is de podcast van Stilgeboren Baby. Ik ben Desirée van Nieuwenhoven. Moeder van twee prachtige stilgeboren jongens Tom en Tim. Deze podcast bevat items die eraan gaan bijdragen dat er bewustwording komt over het onderwerp stilgeboorte. Nog altijd voelen ouders die dit overkomen is zich alleen en eenzaam en vaak onbegrepen. Ik wil ervoor zorgen dat deze gevoelens de wereld uit gaan. Want ook bij een stilgeboorte word je ouder, ben én blijf je altijd ouder. In deze aflevering heb ik het over: We werden gewoon genegeerd Het is prachtig weer en we besluiten een wandeling te gaan maken in het bos. Heerlijk die geur van de bomen en het geluid van de vogels. Een frisse neus halen deden we vaker na het afscheid van ons kindje een aantal maanden geleden. Er waren veel mensen in het bos. We hadden er niet aan gedacht dat het herfstvakantie was, dan gaan ouders met kinderen vaak het bos in om te wandelen. Het zien van deze gezinnen confronteert ons met ons verdriet. Wij wilden een gezin te stichten toen – door een reden die we waarschijnlijk nooit zullen weten – de zwangerschap na twintig weken eindigde. We waren plotseling ouders geworden van een stilgeboren baby. Voor ons zagen we een stel aankomen die we kenden. Ze zagen ons en schrokken zichtbaar. We zeiden tegen elkaar: wat raar. Deze mensen waren niet vage bekenden van ons. We spraken elkaar wel vaker als we aan het wandelen waren. Wat er toen gebeurde was echt bizar. Dit stel negeerde ons. We zagen dat ze zich zichtbaar ongemakkelijk voelden. We waren met stomheid geslagen en stamelden toch maar: hallo. De rest van de wandeling hadden we het over dit voorval. Het had ons enorm geraakt en we vroegen ons af waarom ze zo gereageerd hadden. Ik hoor dit soort verhalen vaker van vrouwen of ouders die een stilgeboren kindje hebben en waar ik een klankbord voor ben. De strekking van deze verhalen is altijd hetzelfde, de details zijn anders. Een conclusie van deze reactie is: mensen weten niet wat ze moeten zeggen en negeren je dan gewoon. WAAROM? Niet doen en niet nodig. Vraag gewoon hoe het gaat of zeg in elk geval gedag. Abonneer je op mijn kanaal om erkenning, herkenning te krijgen over stilgeboorte. Ken je mensen in jouw omgeving die dit is overkomen attendeer hen dan op deze podcast. Samen krijgen we het taboe dat op stilgeboorte rust de wereld uit. Wil je meer weten over stilgeboorte en door welk proces je als ouder heengaat lees of luister dan mijn boek Stilgeboren. Het boek is te bestellen op https://stilgeborenbaby.nl.

Stilgeboren baby - Podcast - Ook bij stilgeboorte geldt: je wordt ouder, bent én blijft dat ook.

Stilgeboren baby - Podcast - Ook bij stilgeboorte geldt: je wordt ouder, bent én blijft dat ook.

Gemaakt door: Stilgeboren baby - Podcast Eerste aflevering: 15/01/2023

De podcast Stilgeboren baby - Podcast - Ook bij stilgeboorte geldt: je wordt ouder, bent én blijft dat ook. heeft in totaal 70 afleveringen

Vorige aflevering

#45 Je was nog maar zo kort zwanger…

#45 Je was nog maar zo kort zwanger…

Maker: Stilgeboren baby - Podcast Datum: 03/05/2023

Volgende aflevering

#47 Altijd een lege stoel

#47 Altijd een lege stoel

Maker: Stilgeboren baby - Podcast Datum: 14-05-2023

Soortgelijke podcasts

Disclaimer:De podcast artwork geembed op deze pagina is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast en is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl.

#46 We werden gewoon genegeerd

Stilgeboren baby - Podcast - Ook bij stilgeboorte geldt: je wordt ouder, bent én blijft dat ook. · 08-05-2023

00:00 00:03:12