Aflevering Het Is Belangrijk Als Organisatie Eerst Het Verdriet Te Erkennen En De Omstandigheden Te Bekijken, Voordat Het Zegt: Jij Hebt De Fout Gemaakt, Jij Bent Schuldig. Terugblik.

Het is belangrijk als organisatie eerst het verdriet te erkennen en de omstandigheden te bekijken,  voordat het zegt: jij hebt de fout gemaakt, jij bent schuldig. Terugblik.
· Aflevering van de podcast: Studio Gehoord

In deze terugblik bespreken Orly en Joriene de casus van verpleegkundige RaDonda Vaught. Deze verpleegkundige heeft op een werkdag, waarbij ze als team onderbezet waren, de verkeerde medicatie toegediend bij een patiënt. Vaught erkent direct haar fout, maar hier blijft het niet bij: op 25 februari 2022 wordt zij veroordeeld voor dood door schuld. Dit heeft impact gehad op de hele beroepsgroep in Amerika. Verpleegkundigen stellen vragen als: 'Hoe moet ik nou nog naar mijn werk? Hoe kan ik vanuit vertrouwen mijn werk doen met het mogelijke gevolg dat ik vervolgd wordt voor mijn fouten en daardoor alles kwijt raak?' Dit doet iets met het durven en delen van fouten en raakt aan de discussie over wat rechtvaardig is. 

Studio Gehoord

Studio Gehoord

Gemaakt door: studiogehoord Eerste aflevering: 25/03/2022

De podcast Studio Gehoord heeft in totaal 96 afleveringen

Soortgelijke podcasts

Disclaimer:De podcast artwork geembed op deze pagina is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast en is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl.

Het is belangrijk als organisatie eerst het verdriet te erkennen en de omstandigheden te bekijken, voordat het zegt: jij hebt de fout gemaakt, jij bent schuldig. Terugblik.

Studio Gehoord · 23-02-2023

00:00 19:57