Aflevering Rick Vink Is Docent Bij School Of Data Science

Rick Vink is docent bij School of Data Science
· Aflevering van de podcast: Toekomst van onderwijs: oplossingen voor de veranderende arbeidsmarkt van morgen

Bijna alle docenten en trainers van deze school hebben daarnaast een parttime baan bij een ander bedrijf. Dat is een bewuste keuze. Dat past namelijk goed bij het idee dat docenten niet 100% voor de klas moeten staan, maar juist ook actief moeten blijven op de werkvloer. Op die manier houd je je kennis immers relevant en actueel. En dat kan je dan gebruiken in je lessen met studenten. In dit geval zijn de studenten mensen met werkervaring, met tientallen jaren werkervaring, die graag actuele en relevante kennis op doen. Vandaag kan je luisteren naar Rick Vink van School of Data Science waarin hij uitlegt wat er bij komt kijken om zelf een school op te zetten. Rick legt alles uit: van idee, naar de eerste klanten, naar de eerste klaslokalen en alle marketing die daarbij hoort. Het idee leek namelijk eenvoudig: samen met een paar vrienden breng je in kaart welke kennis en vaardigheden je hebt. Niet zo maar kennis en vaardigheden, maar kennis en vaardigheden  waarmee je een cursus kan gaan geven. In het geval van Rick ging dat om kennis van: - Machine Learning - Deep learning - Natural Language Processing - Phyton - Internet of Things - Robotica - Data analyse en Data science - AI De volgende stap was minder eenvoudig: hoe vind je je publiek. Ze hadden een slimme manier gevonden om snel uit te vinden welk onderwerp het meest gevraagd werd in de markt. Zonder al te veel marketing inspanningen wisten ze: dit zijn de cursussen die we gaan uitwerken en aanbieden. En dat is pas de eerste stap om een echte school op te zetten. Uiteraard zal Rick ook uitleggen wat hij gedaan heeft heeft op het gebied van huisvesting, financiën en marketing. Mijn naam is Ronald Scheer en ik wens je veel plezier bij het luisteren naar mijn gesprek met Rick Vink.  Eerst legt Rick uit wie hij is, wat jij gestudeerd heeft en wat hij direct daarna is gaan doen.

Toekomst van onderwijs: oplossingen voor de veranderende arbeidsmarkt van morgen

Toekomst van onderwijs: oplossingen voor de veranderende arbeidsmarkt van morgen

Gemaakt door: Gespreksleider: drs. Ronald Scheer Eerste aflevering: 14/05/2023

De podcast Toekomst van onderwijs: oplossingen voor de veranderende arbeidsmarkt van morgen heeft in totaal 38 afleveringen

Vorige aflevering

Sabine ter Haar en Demi Schrijver: Vindsubsidies helpt bij opleidingsprojecten

Sabine ter Haar en Demi Schrijver: Vindsubsidies helpt bij opleidingsprojecten

Maker: Gespreksleider: drs. Ronald Scheer Datum: 15/12/2020

Volgende aflevering

Marga Huijbregts van De Hybride Leeromgeving Uden-Landerd

Marga Huijbregts van De Hybride Leeromgeving Uden-Landerd

Maker: Gespreksleider: drs. Ronald Scheer Datum: 24-02-2021

Soortgelijke podcasts

Disclaimer:De podcast artwork geembed op deze pagina is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast en is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl.

Rick Vink is docent bij School of Data Science

Toekomst van onderwijs: oplossingen voor de veranderende arbeidsmarkt van morgen · 04-01-2021

00:00 00:26:41