Aflevering S3e5: Mijn Telefoon Moest Uit En Ik Werd In Een Geblindeerde Bus Naar Een Schuur Vol Illegaal Zwaar Vuurwerk Gebracht

S3E5: Mijn telefoon moest uit en ik werd in een geblindeerde bus naar een schuur vol illegaal zwaar vuurwerk gebracht
· Aflevering van de podcast: Tubantia Crime Podcast

Een misdrijf aan de Deurningerstraat in Enschede, een cocaïnewasserij in Overdinkel en een kijkje in een bunker met zwaar illegaal vuurwerk. In een nieuwe aflevering van de Tubantia Crime Podcast blikken misdaadverslaggevers Erwin Waanders en Maarten Schoon samen met host Frank Bussink terug op twee bewogen weken in Twente.

De heren beginnen met het misdrijf dat in Enschede plaats heeft gevonden aan de Deurningerstraat. Daar werd dinsdagochtend het levenloze lichaam van de 50-jarige Diego Isik gevonden. De Enschedeër is door een misdrijf om het leven gekomen. Maar hoe ziet zo'n dag eruit voor een misdaadverslaggever? „Het begon met de melding dat de brandweer een zichtscherm moest plaatsen en dan zie je het langzaam uitgroeien tot een groot onderzoek", vertelt Erwin.

Overdinkel Maarten vertelt over de grote cocaïnewasserij die in Overdinkel bij toeval werd ontdekt. Agenten kwamen af op een melding van geuroverlast. Een melding die uiteindelijk uitgroeide tot de ontdekking van drugslab en een zaak waarin uiteindelijk elf mensen zijn opgepakt tot nu toe. Waaronder de eigenaar van het pand aan de Goormatenweg. „Hennie Heupink leidde een dag eerder nog onze collega Arjan te Bogt rond", vertelt Maarten. „Nu zitten alle verdachten, waaronder Hennie, in volledige beperking.”

Erwin zat ook een tijdje in volledige beperking en dat was toen hij naar een loods met illegaal vuurwerk werd gebracht. „Ik moest mijn telefoon uitzetten en werd in een geblindeerde bus rondgereden", vertelt hij. Erwin kwam op een boerderij waar in een schuur met landbouwvoertuigen veel illegaal vuurwerk lag opgeslagen. De mannen die het vuurwerk verhandelden verdienen hier tienduizenden euro's per jaar mee. Een lucratieve business dus. „Maar ook een criminele aangelegenheid", zegt Erwin. See omnystudio.com/listener for privacy information.

Tubantia Crime Podcast

Tubantia Crime Podcast

Gemaakt door: Tubantia Eerste aflevering: 25/03/2022

De podcast Tubantia Crime Podcast heeft in totaal 33 afleveringen

Soortgelijke podcasts

Disclaimer:De podcast artwork geembed op deze pagina is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast en is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl.

S3E5: Mijn telefoon moest uit en ik werd in een geblindeerde bus naar een schuur vol illegaal zwaar vuurwerk gebracht

Tubantia Crime Podcast · 13-12-2023

00:00 00:40:00