Aflevering Glaasje Verrijkte Sojadrank Of Eentje Met Halfvolle Melk? We Zetten Ze Naast Elkaar Met Wetenschapper Peter De Jong

Glaasje verrijkte sojadrank of eentje met halfvolle melk? We zetten ze naast elkaar met wetenschapper Peter de Jong
· Aflevering van de podcast: VMT To Go – Podcasts uit de voedingsindustrie

Hoe vergelijk je de verschillende plantaardige alternatieven op melk zoals soja, haver en amandel met halfvolle melk? Onderzoeker Peter de Jong verbonden aan Van Hall Larenstein en NIZO deed een poging. In het vergelijk nam hij niet alleen de footprint mee maar ook de voedingswaarde/eiwitkwaliteit. Peter de Jong en zijn collega’s publiceerden de resultaten in het wetenschappelijk tijdschrift Sustainability onder de titel: Sustainability evaluation of plantbased beverages and semi-skimmed milk incorporationg nutrients, market prices and environmental costs. VMT-collega’s Dionne Irving en Willem Paul de Mooij interviewen hoofdonderzoeker Peter de Jong over het onderzoek. Ze drinken ook een glaasje plantaardige drank of halfvolle melk.

VMT To Go – Podcasts uit de voedingsindustrie

VMT To Go – Podcasts uit de voedingsindustrie

Gemaakt door: RedactieVMT Eerste aflevering: 17/04/2022

De podcast VMT To Go – Podcasts uit de voedingsindustrie heeft in totaal 54 afleveringen

Soortgelijke podcasts

Disclaimer:De podcast artwork geembed op deze pagina is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast en is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl.

Glaasje verrijkte sojadrank of eentje met halfvolle melk? We zetten ze naast elkaar met wetenschapper Peter de Jong

VMT To Go – Podcasts uit de voedingsindustrie · 12-04-2024

00:00 00:32:19