Wat Schaft de podcast

Wat Schaft de Podcast

Deze podcast gaat over lekker eten en drinken, zelf koken en buiten de deur eten. Elke 2 weken ontdekken Jonas Nouwen en Jeroen Doucet culinaire classics en tongstrelende trends. Recepten en shownotes staan op onze site: watschaftdepodcast.com.

  • Podcast gepubliceerd op: 12/7/2019 2:33:35 PM
  • Maker: Wat Schaft de Podcast
  • Taal: nl
  • Laatste RSS update: 4/23/2024 3:45:00 AM
  • Datum eerste aflevering: 6/27/2019 4:38:41 PM
  • Datum laatste aflevering: 4/21/2024 2:00:00 AM

135 Afleveringen

  • 00:45:46

    #110 Verse Worst

    07-03-2024

    Worst is gemalen vlees met vet in een velletje. Door te varieren met wat erin gaat en hoe je dat op smaak brengt kan je allerlei heerlijke varianten maken. Van de eenvoudige braadworst tot bakchorizo en venkelworst. Chef Jesse legt uit h ...

  • 00:14:26

    Verrassende lichte gerechten met vis en vega, de belofte van de lente hangt in de lucht. En tussendoor nemen we afscheid van de winter met een super makkelijke kaasfondue, het populairste recept van de website. Het menu van deze week Caj ...

  • 00:13:19

    Chef Annie heeft een topper van culigoeroe Alison Roman, een pasta gerecht met chorizo én gehaktballetjes die je aan de Billy doen denken. Het menu van deze week Orzo met geroosterde paprika en chorizo Dillige bonenstoof met kool en geba ...

  • 01:05:46

    #109 Rijst

    22-02-2024

    Jonas is in de wereld van rijst gedoken. We hebben het over Basmati, Jasmijn, Sushi en Risotto rijst. Maar wat zijn de verschillen eigenlijk? Wanneer kies je welke rijst? En natuurlijk hebben we het over het koken van rijst. Want Jonas en ...

  • 00:09:05

    Chef Jesse kiest voor een heerlijk zalm gerecht en heeft een seizoenssontheffing met groene asperges en suger snaps. Dat mag af en toe best. Zijn boerenkoolstamppot is een variatie op een Francesca Kookt klassieker, dat kan dus niet misgaa ...

  • 00:12:13

    Van Rukmini hebben we natuurlijk een tray bake, Vanja heeft een knallende gnocchi met een twist en Brit Jamie maakt proper Britisch baked beans. Maar dan wel met Jeroen’s twist. Het menu van deze week Tamarinde-spruitjes met pinda's en s ...

  • 00:58:50

    #108 Kroketten

    08-02-2024

    Wat is het verschil tussen een slagerskroket en een banketbakkerskroket? En waarom barsten kaaskroketten open. Wij onthullen de geheimen van de kroket en vertellen hoe je ze zelf kan maken. Maar ook aandacht voor de concentratie in de krok ...

  • 00:17:18

    Chef Jonas was helemaal geïnspireerd door de Italiaansige recepten van vorige week. Jonas haalt zijn eigen Italiaanse repertoire tevoorschijn en zet een klassieke pasta en een klassieke risotto op het menu. Hij heeft ze helemaal in de ving ...

  • 00:11:37

    Chef Jeroen is verliefd. Op Italopop, het nieuwe Italiaanse boek van Vanja van der Leeden. En zoals je verwacht van Vanja trekt ze zich niets aan van de conventies, maar is het toch herkenbaar Italiaans. Andiamo! Het menu van deze week P ...

  • 00:47:19

    #107 Pot Au Feu

    25-01-2024

    Alle grote Franse kookboeken wijden meerdere pagina’s aan dit klassieke recept. Culinair en sociaal cultureel is het een hoeksteen van de Franse keuken. Maar wat is het eigenlijk en hoe maak je het? Jeroen is op onderzoek uitgegaan en prob ...

Vorige Volgende

Disclaimer:De podcast artwork geembed op deze pagina is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast en is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl.

00:00