Wat Schaft de podcast

Wat Schaft de Podcast

Deze podcast gaat over lekker eten en drinken, zelf koken en buiten de deur eten. Elke 2 weken ontdekken Jonas Nouwen en Jeroen Doucet culinaire classics en tongstrelende trends. Recepten en shownotes staan op onze site: watschaftdepodcast.com.

  • Podcast gepubliceerd op: 12/7/2019 2:33:35 PM
  • Maker: Wat Schaft de Podcast
  • Taal: nl
  • Laatste RSS update: 5/6/2024 4:30:00 AM
  • Datum eerste aflevering: 6/27/2019 4:38:41 PM
  • Datum laatste aflevering: 5/5/2024 2:00:00 AM

138 Afleveringen

  • 00:17:18

    Chef Jonas was helemaal geïnspireerd door de Italiaansige recepten van vorige week. Jonas haalt zijn eigen Italiaanse repertoire tevoorschijn en zet een klassieke pasta en een klassieke risotto op het menu. Hij heeft ze helemaal in de ving ...

  • 00:11:37

    Chef Jeroen is verliefd. Op Italopop, het nieuwe Italiaanse boek van Vanja van der Leeden. En zoals je verwacht van Vanja trekt ze zich niets aan van de conventies, maar is het toch herkenbaar Italiaans. Andiamo! Het menu van deze week P ...

  • 00:47:19

    #107 Pot Au Feu

    25-01-2024

    Alle grote Franse kookboeken wijden meerdere pagina’s aan dit klassieke recept. Culinair en sociaal cultureel is het een hoeksteen van de Franse keuken. Maar wat is het eigenlijk en hoe maak je het? Jeroen is op onderzoek uitgegaan en prob ...

  • 00:13:04

    Deze week 3 vegetarische gerechten maar dan net anders. Chef Jesse maakt hamburgers met een pattie van halloumi, maakt lasagne in een pan en een lekker gerecht met bruine rijst. Ja echt. Het menu van deze week Pompoen en halloumi burgers ...

  • 00:17:24

    Deze week maken we 3 gerechten uit Japan. Moeilijk welnee, Japans koken is vrij simpel en daarvoor hoef je ook niet heel veel ingrediënten te kopen. Jonas legt uit hoe je deze door de week maakt en hoe je een versie met vlees maakt of gehe ...

  • 00:54:50

    #106 Cannelés

    11-01-2024

    De cannelé uit Bordeaux is als gebakje steeds populairder geworden. Steeds meer bakkers verkopen ze tegenwoordig en ze staan steeds vaker op de menu kaart. Als je eenmaal een goede, knapperige cannelé hebt geproefd dan ben je verkocht. Alt ...

  • 00:16:50

    Deze week een (bijna) vegetarisch menu met allemaal groenten die nu in het seizoen zijn. Boerenkool op zijn Indiaas, een winterse soep met kool of wortelen uit de oven. Het menu van deze week Indiaase Boerenkool en doperwtenstoof Winters ...

  • 00:08:56

    De laatste aflevering van 2023 en de eerste van Het Menu op Wat Schaft De Podcast feed, je zou er bijna nostalgisch van worden. Het menu van deze week Frietje Uien-Bierstoof Cassoulet Vegetalien Stamppotje Koolraap met witlof en walnote ...

  • 00:48:05

    Oliebollen en appelflappen zijn de traktaties bij uitstek voor oud & nieuw. Ze zijn het allerlekkerst heet uit het vet, reden genoeg om ze dus zelf te gaan maken. Jeroen deelt zijn eigen recepten voor klassieke bollen en flappen, én he ...

  • 01:11:27

    Beef Wellington is de kerstklassieker bij uitstek. Malse Ossenhaas in een jasje van bladerdeeg met daartussen laagjes paddenstoelen, parmaham en een flinterdunne crepe. Jonas had hem nog nooit gemaakt en Jeroen ook maar een keer. Hoog tijd ...

Vorige Volgende

Disclaimer:De podcast artwork geembed op deze pagina is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast en is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl.

00:00