Aflevering 13. Wat Is Impact Investeren? Duurzaamheid Vs Commercie, Venture Capital, Carrière In Finance. Met Laura Cramer, Rubio Vc.

13. Wat is impact Investeren? Duurzaamheid vs Commercie, Venture Capital, Carrière in Finance. Met Laura Cramer, Rubio VC.
· Aflevering van de podcast: Werkwerkwerk

Laura Cramer (32) is Investment Director bij impact investeerder Rubio VC. Tijdens een studentenproject in Kameroen zag Lara met eigen ogen hoe weinig alle goedbedoelde donaties en liefdadigheidsprojecten het land hadden geholpen. Ook zag ze dat er veel meer kon worden bereikt door de lokale ondernemers te steunen. Zo ontstond haar interesse in impact investeren. Ze starte als stagiair bij het dan nog piepjonge Rubio VC, en is de afgelopen acht jaar meegegroeid met het fonds. Als Investment Director is ze nu verantwoordelijk voor alle investeringen die Rubio doet rondom het thema klimaat. Laura kent de investeerderswereld dan ook op haar duimpje. En dat maakt haar de perfecte persoon om ons rond te leiden in de wereld van het durfkapitaal. Laura vertelt hoe ze geld inzet om impact te maken, hoe het investeringsproces eruit ziet en waar al dat investeringsgeld eigenlijk bewaard wordt. Boek: Dead Aid: Why Aid Is Not Working (Dambisa Moyo) Een samenvatting en links naar de genoemde bronnen vind je op onze website: https://werkwerkwerkpodcast.nl/ (www.werkwerkwerkpodcast.nl) Nooit een aflevering missen? Schrijf je snel in voor de nieuwsbrief (https://kazvermeer.typeform.com/to/ZNFIxN8h (link)) Vind je WerkWerkWerk tof? Laat dan een review achter in je favo podcast app (Apple) óf deel je enthousiasme met Kaz via de https://werkwerkwerkpodcast.nl/ (website).

Werkwerkwerk

Werkwerkwerk

Gemaakt door: Kaz Vermeer Eerste aflevering: 22/05/2022

De podcast Werkwerkwerk heeft in totaal 27 afleveringen

Soortgelijke podcasts

Disclaimer:De podcast artwork geembed op deze pagina is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast en is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl.

13. Wat is impact Investeren? Duurzaamheid vs Commercie, Venture Capital, Carrière in Finance. Met Laura Cramer, Rubio VC.

Werkwerkwerk · 05-11-2022

00:00 59:55