Aflevering Kort Bodem#10 Maatregelen Melkveehouderij: Weidegang, Alternatieve Teelten Op Veen En Wat Is Nieuw Nederlands Landgebruik?

KORT Bodempodcast #10 Maatregelen melkveehouderij: weidegang, alternatieve teelten op veen en wat is nieuw Nederlands Landgebruik?
· Aflevering van de podcast: Bodem podcast

*Dit is de korte versie van de Bodempodcast #10, beluister de volledige podcast via ?https://mijnbodemconditie.nl/bodempodcast/?* In deze aflevering hebben we het over het onderwerp bodemmaatregelen voor melkveebedrijven. We zijn te gast op Kennis Transfer Centrum Zegveld, waar Pieter Struyk (Louis Bolk Instituut) en Karel van Houwelingen (KTC Zegveld) ons vertellen over hoe je via management goed voor je bodem kan zorgen. Het gaat dan over optimaal landgebruik, opties voor drainage, het belang van weidegang, hoe je kruidenrijk grasland kan laten slagen en alternatieve teelten voor veen. Ook gaan we wederom het veld in, dit keer om een veenbodem te beoordelen.

Bodem podcast

Bodem podcast

Gemaakt door: Boerenverstand Eerste aflevering: 14/09/2022

De podcast Bodem podcast heeft in totaal 35 afleveringen

Soortgelijke podcasts

Disclaimer:De podcast artwork geembed op deze pagina is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast en is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl.

KORT Bodempodcast #10 Maatregelen melkveehouderij: weidegang, alternatieve teelten op veen en wat is nieuw Nederlands Landgebruik?

Bodem podcast · 04-06-2023

00:00 00:20:15