De vegan lekkerbek podcast

De vegan lekkerbek

De vegan lekkerbek

Jigal Krant gaat in gesprek met culinaire hoogvliegers van alle gezindten. Daarbij komen alle facetten van de gastronomie aan bod, mits plantaardig en wetenswaardig. In deel 1 staat een door de gast gekozen gerecht of product centraal. Mythes worden ontkracht en keukengeheimen onthuld onder het genot van een passende wijn. De vegan lekkerbek is de enige podcast met een eigen sommelier! In deel 2 recenseren Jigal en zijn gast een restaurant, waar ze voorafgaand aan de opname zijn gaan eten. Dat kan een vegan restaurant zijn, maar evengoed een regulier restaurant met voldoende plantaardige opties op de kaart. In deel 3 wordt een ‘raar vegan ding’ de supermarkt getest. Dat zullen vaak vleesvervangers zijn. Lijken ze? Smaken ze? Zitten we er überhaupt op te wachten?

  • Podcast gepubliceerd op: 10/21/2022 5:55:01 PM
  • Maker: Jigal Krant
  • Taal: nl
  • Laatste RSS update: 4/27/2024 3:30:00 PM
  • Datum eerste aflevering: 10/19/2022 6:08:52 PM
  • Datum laatste aflevering: 4/12/2024 2:45:00 PM

24 Afleveringen

  • 01:17:31

    Gast: culinair ondernemer Isabel Boerdam alias De hippe vegetariër. Hoofdonderwerp: bloemkool. Sommelier: Dean Haberland (Restaurant De Kas). Restaurantrecensie: Zacht Staal (Beverwijk). Raar vegan ding: Vegan pizza shoarma (New York Pizza ...

  • 01:18:56

    Gast: veganistische kaasboer Jaap Korteweg. Hoofdonderwerp: witte asperge. Sommelier: Esmee Langereis (What to Drink). Restaurantrecensie: Dames Pellens (Breda). Raar vegan ding: Lughurt stracciatella (Luve). ...

  • 01:27:48

    Gast: Snoeperd Des Vaderlands Janny van der Heijden. Hoofdonderwerp: zout. Sommelier: Milton Verseput (Wijnkoperij Okhuysen)). Restaurantrecensie: Syr (Utrecht). Raar vegan ding: Cronut (Albert Heijn). ...

  • 01:10:37

    Gast: Vegan influencer Judith van Willigen alias Bonusvegan. Hoofdonderwerp:  Aquafaba. Sommelier: Linda Cebrian (Het Zuyderblad). Restaurantrecensie: De Chique Zaak (Arnhem). Raar Vegan Ding: Beyond Burger Chicken-Style (Beyond Meat). ...

  • 01:05:19

    Gast: Heel Holland Bakt-winnaar Enzo Pérès-Labourdette. Hoofdonderwerp: Kastanje. Sommelier: Max van Bockel (SAAM). Restaurantrecensie: The Old Soul (Amsterdam). Raar Vegan Ding: Lekker Fred's Pulled Paddo’s - Shoarma (Crisp). ...

  • 01:22:38

    Gasten: Mas van Putten en Carl Lemette (alias De vrouw met de baard) Hoofdonderwerp: sojasaus. Sommelier: Eelke Leeuwerink (Rijsel). Restaurantrecensie: Madre (Amsterdam). Raar vegan ding: Jackfruit in rendangsaus (Rootzz of Nature).  ...

  • 01:26:18

    Gast: culinair recensent Hiske Versprille. Hoofdonderwerp: Oud brood. Sommelier: Margot Los (Parlotte). Restaurantrecensie: De Nieuwe Winkel (Nijmegen). Raar vegan ding: Boursin Plant-Based en Garlic Herb Affair (Wildwestland). ...

  • 01:17:37

    Gast: culinair ondernemer en schrijver Daan Faber. Hoofdonderwerp: Truffel. Sommelier: Paul Witte (oa GlouGlou, Amsterdam). Restaurantrecensie: De Kas* (Amsterdam). Raar vegan ding: Franse kaasjes van Violife (Albert Heijn), Nurishh (Jumbo) ...

  • 01:12:09

    Gast: culinair journalist en publicist Jonneke de Zeeuw. Hoofdonderwerp: Granaatappelmelasse. Sommelier: Jan-Jaap Altenburg (Maeve, Utrecht). Restaurantrecensie: Píta (Amsterdam). Raar vegan ding: Midden-Oosterse salades van NENI (Albert He ...

  • 01:08:51

    Gast: actrice, regisseur en kookboekschrijver Sanne Vogel. Hoofdonderwerp: miso. Sommelier: Philip Oudshoorn (restaurant Choux, Amsterdam). Restaurantrecensie: WT Urban Kitchen (Utrecht). Raar vegan ding: plantaardige spekjes (La Vie) ...

Vorige Volgende

Disclaimer:De podcast artwork geembed op deze pagina is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast en is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl.

00:00