Aflevering 16 - #16 - Hufterproof Renaldo Ishaak - De Schrijver Van Het Boek First Responder De Mens Achter Het Uniform.

16  - #16 - Hufterproof  Renaldo Ishaak - De schrijver van het boek First Responder  De mens achter het uniform.
· Aflevering van de podcast: Hufter-proof

@renaldo Ishaak Niet alleen het boegbeeld van Blue Support binnen de Koninklijke Marechaussee maar tevens een pracht mens. Met heel veel energie probeert hij mensen te bereiken door zoveel mogelijk aandacht te genereren voor PTSS en het bespreekbaar maken hiervan. Dit doet hij naast zijn drukke baan bij de Marechaussee. Wonderbaarlijk dat een mens zoveel energie heeft. De brand in een cellencomplex op Schiphol, de crash met een Turkish Airlines-toestel en de aanslag op Koninginnedag in Apeldoorn lieten diepe sporen na bij marechaussee Renaldo Ishaak. Drie schokkende gebeurtenissen met dodelijke afloop. Hij hield er een posttraumatisch stresssyndroom (PTSS) aan over. Zijn indrukwekkende verhaal vertelt hij in zijn boek 'First Responder. De mens achter het uniform.' De mens achter het uniform, dat is Renaldo Ishaak. Binnen Blue Support spreken ze niet alleen over PTSS maar over mentale gezondheid. Zelfs fysieke gezondheid mag niet vergeten worden vinden ze. Blue Support is voor iedereen toegankelijk binnen de KMAR, ook de partners zijn welkom en tegenwoordig ook de politie. Op deze manier wordt het veel breder neergezet. Dit is ook nodig en bovendien kunnen we van elkaar leren. Een mooie en belangrijke samenwerking waarbij ervaringen uitgewisseld worden. Zelfs de brandweer en de ambulancedienst zijn in gesprek om een supportteam op te zetten. Mooie ontwikkelingen om voor de stoere machocultuur waarin gewerkt wordt een platform te creëren dat gemakkelijk toegankelijk is om je gevoelens te bespreken en hulp te krijgen. Volgens Renaldo zouden ze in meer vakgebieden een supportteam op moeten zetten. Buiten het feit dat Renaldo hierbij optreed als adviseur geeft hij ook veel lezingen en presentaties. Al met al een echt boegbeeld. Het advies van Renaldo, en ook een beetje van mij, is dan ook, maak alles bespreekbaar. Praat erover, dan is het verwerkingsproces vaak makkelijker. Indien je merkt dat jij, of iemand anders, tegen problemen aan loopt, help elkaar dan. Veel luister en kijk plezier tijdens deze mooie en interessante podcast Hufter-proof. En voor diegenen die hierover contact willen leggen, neem dan contact op via info@hufter-proof.nl en ik zorg ervoor dat je bij de juiste persoon of instantie terecht komt. #mentalegezondheid #beveiliging #beviliger #politie #weerbaarheid #brandweer #ambulance #renaldoishaak #marechaussee #marechausee_schiphol #denaaldapeldoorn #nooitopgeven #doorgaan #leidinggeven #extremeomstandigheden #defensie #ptss #ptsdawareness #ptsdrecovery #firstresponder #helpzethuiskomen #mentalhealthawareness #jebentnietalleen #samensterker #bluesupport #mentalegezondheid #kmar

Hufter-proof

Hufter-proof

Gemaakt door: Francois Hampsink Eerste aflevering: 01/02/2021

De podcast Hufter-proof heeft in totaal 23 afleveringen

Soortgelijke podcasts

Disclaimer:De podcast artwork geembed op deze pagina is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast en is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl.

16 - #16 - Hufterproof Renaldo Ishaak - De schrijver van het boek First Responder De mens achter het uniform.

Hufter-proof · 16-08-2021

00:00 52:58