Aflevering Me-Time #23 Heb Jij Soms Het Gevoel De Boel Te Bedriegen? Of Hoe Je Als Ondernemer Best Kan Omgaan Met Het Imposter Syndroom.

Me-time #23 Heb jij soms het gevoel de boel te bedriegen? Of hoe je als ondernemer best kan omgaan met het Imposter Syndroom.
· Aflevering van de podcast: Me-time - Dé podcast over groei en mindset voor ondernemers

Heb jij soms het gevoel de boel te bedriegen? Dan ben je in elk geval niet alleen... Zo veel mensen hebben er last van dat er zelfs een dure naam voor bestaat: het Imposter Syndrome. En dat ‘syndroom’ wordt gedefinieerd als de angst om ontmaskerd te worden als fraudeur. Die angst te worden ontmaskerd, die is er dan, onafhankelijk of je jezelf al hebt bewezen in je vak en een expert bent met de allerbeste intenties en nooit een vlieg kwaad zou doen. Als je dit gevoel herkent en jij je soms een fraudeur voelt (soms uit zich dat heel subtiel als ‘wie ben ik om dit te doen’), dan ben je niet alleen. We hebben zowat allemaal last van het imposter syndroom. Maar als ondernemer stelt het ons nog voor een veel scherper innerlijk conflict: want hoe kan je voluit oprecht en eerlijk je diensten promoten als je tegelijkertijd het gevoel dat je de boel bedriegt. Daardoor ga je dan misschien wel dingen uitstellen of zelfs helemaal niet doen. En ja, dat geberut vaak enkel en alleen omwille van ‘een gevoel’ waar je misschien zelfs niet eens echt de vinger op kan leggen. Maar uitstellen kost tijd. En tijd is geld. En geld of tijd verliezen, dat is het laatste dat je wil voor je bedrijf. Daarom geef ik je in deze aflevering meer uitleg over het imposter syndroom en over hoe het werkt. Maar vooral kom je te weten hoe je ermee kan omgaan en waar je best je focus legt. Zodat jij en je bedrijf weer voluit kunnen gaan en die focus terug naar echte groei. Als je deze podcast je inspireert en je graag helpt anderen te inspireren, neem dan zeker een screenshot, tag de screenshot @annemarievandewalle en deel hem op je Instagram Stories of andere sociale media kanalen. Vond je de aflevering leuk en heb je nog geen enthousiaste review geschreven? Deel hier je enthousiasme met toekomstige luisteraars! Gewoon vijf sterren geven gaat iets sneller en helpt natuurlijk ook! In deze aflevering hebben we het over: - Het imposter syndroom en wat er achter deze dure naam verborgen zit. - Hoe ons brein functioneert als we leren en expertise opbouwen en waarom daarin de verklaring zit. - Hoe het imposter syndroom ons als ondernemer voor een innerlijk conflict zet. - De ultieme tip om ermee om te gaan zodat je focus gaat naar groei. Links: Deze links leiden naar Annemarie op Instagram, Facebook & LinkedIn Heb je een topic waar je graag een aflevering rond wil horen? Laat het dan even weten via een persoonlijk bericht op één van bovenstaande kanalen Plan hier een vrijblijvend kennismakingsgesprek met Annemarie Hier vind je Me-time op I-tunes Hier vind je Me-time op Spotify

Me-time #23 Heb jij soms het gevoel de boel te bedriegen? Of hoe je als ondernemer best kan omgaan met het Imposter Syndroom.

Me-time - Dé podcast over groei en mindset voor ondernemers · 28-04-2023

00:00 00:27:14