Je dagelijkse dosis horecanieuws in 10 minuten met Gijsbregt en Wouter. Op de laatste dag van Wouter zijn trip naar zijn tropische landen spreken de heren van tien voor tien over AI. Kunstmatige intelligentie heeft allang zijn intrede gemaakt in de keuken en dan vooral op de laptops van de chefs. Gijsbregt heeft 20 chefs gevraagd hoe ze AI gebruiken. Lees zijn hele nieuwsbrief met alle details. De vraag is: Wat doen ze er mee? Er zijn ook chefs die nog geen AI gebruiken, dit blijken vooral de sterrenchefs. En er zijn ondernemers en chefs die all in gaan en zelfs al eigen software ontwikkelen met AI. Dan vijf hoofdcategorieën: - Administratie in de keuken; aantallen, recepten, allergenen, inkoop, kostenbesparing etc - Creativiteit in de keuken (en de eetzaal); steuntje in de rug, wijnpairings, recepten controleren of bedenken, geschiedenis, gebruik of etymologie van ingrediënten - Marketing en content; video, trips, social media, plan van aanpak voor nieuw event, marketingkalender - Dagelijkse communicatie en vertaling; emails versturen, vertalen voor buitenlandse collega’s, aanvragen visa, etc - Afval: verminderen afval Wouter vult aan met onder meer personeelsbeleid (HR). Maar heeft ook een kritische opmerking: we hebben nog nauwelijks gezien wat er allemaal kan.

Gemaakt door: Gijsbregt Brouwer Eerste aflevering: 17-10-2025
De podcast Tien voor tien met Wouter en Gijsbregt heeft in totaal 33 afleveringen

Maker: Gijsbregt Brouwer Datum: 25-11-2025
Disclaimer: De podcast (artwork) is geembed op deze pagina en is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast. Deze is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl. Voor reclamering dient u zich te wenden tot de eigenaar/ maker van deze podcast.