Aflevering S3e3: Zo Kwam Cocaïne Vanuit Curaçao Naar Twente En De Achterhoek: ‘Alsof Je Naar Een Netflix-Serie Zit Te Kijken’

S3E3: Zo kwam cocaïne vanuit Curaçao naar Twente en de Achterhoek: ‘Alsof je naar een Netflix-serie zit te kijken’
· Aflevering van de podcast: Tubantia Crime Podcast

Hoe kwam cocaïne vanuit Curaçao in Twente en de Achterhoek terecht? Dat werd deze week duidelijk tijdens een rechtszaak waarin de personen die verantwoordelijk worden gehouden voor deze drugslijn terecht stonden. Dat en meer besproken misdaadverslaggevers Erwin Waanders en Maarten Schoon met host Frank Bussink in een nieuwe Tubantia Crime Podcast. Maarten zat bij deze zaak in de rechtbank in Zwolle en zag op videobeelden hoe de bende te werk ging. „Het was alsof je naar een serie op Netflix zat te kijken”, vertelt Maarten. Het Openbaar Ministerie gaat uit van ruim 200 kilo in de laatste zending. In totaal zou het om meer dan 600 kilo gaan. De waarde bedraagt tientallen miljoenen euro’s. Erwin vertelt over de zaak tegen Gaytano G., die wordt verdacht van het doodschieten van Musa Ata in Hengelo, op 5 juli vorig jaar. „Met een uitgebreide 3D-reconstructie liet het OM ziet wat er volgens hen is gebeurd", vertelt Erwin. Verdachte G. vertelt dat er heel wat anders is gebeurd en dat hij handelde uit noodweer. Op 10 november sluit de rechtbank formeel het onderzoek. Op 24 november volgt het vonnis. Naast deze twee zaken bespreken de heren nog meer actuele zaken: het hoger beroep in de zaak tegen Floris van V., de vrijspraak voor Damian G. uit Vroomshoop en hoe een bericht op Facebook uiteindelijk ontaardt in een geweldsincident in Almelo. See omnystudio.com/listener for privacy information.

Tubantia Crime Podcast

Tubantia Crime Podcast

Gemaakt door: Tubantia Eerste aflevering: 25/03/2022

De podcast Tubantia Crime Podcast heeft in totaal 33 afleveringen

Soortgelijke podcasts

Disclaimer:De podcast artwork geembed op deze pagina is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast en is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl.

S3E3: Zo kwam cocaïne vanuit Curaçao naar Twente en de Achterhoek: ‘Alsof je naar een Netflix-serie zit te kijken’

Tubantia Crime Podcast · 03-11-2023

00:00 00:27:37