Ondertussen in België: NRJ gewaarschuwd

Ondertussen in België: NRJ gewaarschuwd

In Vlaanderen heeft de mediaregulator VRM (het Vlaamse Commissariaat voor de Media) de radiozender NRJ een officiële waarschuwing gegeven. De Belgische zender krijgt de waarschuwing omdat het niet aan de voorschriften van haar erkenning (vergunning) voldoet. De zender zou ‘generalistisch’ moeten zijn, maar zendt alleen non-stop muziek uit.


NRJ werd een goede vijf jaar geleden in Vlaanderen een nieuw leven ingeblazen, nadat het station al faalde in de vroege jaren ‘2000. De zender begon voortvarend, met een gevulde dagprogrammering. De luistercijfers bleven ook deze keer weer achter, wat leidde tot het schrappen van vrijwel de gehele programmering. Alleen Louise Ailliet is nog op de zender te horen.


Daar is de VRM het niet mee eens. De VRM had namelijk een vergunning gegeven voor een ‘generalistische zender’. Dat is een zender die een gevarieerd programma brengt met muziek, maar vooral ook met veel nieuws, informatie en amusement. Nu er alleen non-stop muziek wordt uitgezonden, is daar geen sprake meer van. De zender krijgt tot 3 september de tijd om de programmering te hervatten. Anders wordt de vergunning mogelijk ingetrokken. Of NRJ dat zal halen, is nog maar de vraag. In Vlaanderen woeden al lange tijd geruchten dat eigenaren Mediahuis en Playmedia er de stekker uit zullen trekken.