Online radio nieuws, wekelijks op de hoogte

Het radio nieuws wordt wekelijks geplaatst. Wil je zelf een radio nieuws artikel plaatsen neem dan contact met ons op.

Evers terug bij 538, top 2000 en The Christmas Station

Edwin Evers keert terug naar het station waar hij ruim 20 jaar de ochtendshow presenteerde: Radio 538. Hij zal er een programma maken op de vrijdagmiddag. NPO Radio 2 zet voor dit jaar weer precies hetzelfde presentatieteam neer als vorig jaar. Ieder jaar profileert SkyRadio zich in december als ‘The Christmas Station’. Dit jaar is daar geen uitzondering op.

La Grouw naar 538, Philip Pietrzak op Radio4all & Hollands Palet stopt

Martijn La Grouw stapt over naar Radio 538. Nu is hij nog te horen bij 100% NL. Philip Pietrzak is nieuw op Radio4all. De dj uit Coevorden krijgt zijn eigen programma. De zender Hollands Palet stopt er vanaf 1 december mee. De zender zendt nu nog uit via DAB+ en internet in de regio Den Haag.

Stefan Stasse stationvoice ipv DJ, luistercijfers en ruzie lokale omroepen

Stefan Stasse stopt als DJ bij NPO Radio 2 en verhuist een deurtje verder, naar NPO Radio 5. Dat houdt in dat ‘De Staat van Stasse’ voor het laatst op 21 december te horen is bij de publieke omroep. NPO Radio 2 is nog altijd het grootste radiostation van Nederland, maar Qmusic komt wel dichterbij. Het is oorlog in lokale omroepland in het oosten van ons land. Het heeft alles te maken met een verbeten strijd om de zendmachtiging voor Almelo.

NPO schrapt ‘Spiegelzaal’, BNR-podcast ‘Napleiten’ Global mocht meebieden

Na 30 jaar moet het programma ‘Spiegelzaal’ stoppen met uitzenden. De podcast ‘Napleiten’ van BNR is de beste podcast van Nederland. Het Britse Global, eigenaar van onder meer de zenders Heart en Capital in Engeland, mocht meebieden op de Nederlandse FM-veiling, maar deed dat niet.

Valse start Radio4all, NPO belangrijkste speler en avondshow van Qmusic

De nieuwe zender Radio4all kende deze week een valse start. De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) blijft de belangrijkste en de grootste speler op de Nederlandse radiomarkt. Joost Swinkels presenteert in het nieuwe jaar de avondshow van Qmusic.

Kink op FM, Hardwell terug & Radio4All zonder winstoogmerk

De radiozender KINK komt waarschijnlijk regionaal op FM. DJ Hardwell keert terug bij Radio 538. Hij stopte in 2021 met zijn radioprogramma ‘Hardwell On Air’, maar nu neemt hij weer plaats achter de microfoon. Radio4All, de voorlopige naam van het nieuwste landelijke commerciële radiostation van Nederland, wordt een zender zonder winstoogmerk.

Zenders op ADE, nieuwe studio's voor radio 2 en één merk Mediahuis

Maar liefst drie radiozenders zijn te horen vanaf het Amsterdam Dance Event: NPO 3FM, SLAM! en Radio 538. NPO Radio 2 krijgt nieuwe radiostudio’s. Vooral op het gebied van interieur krijgt de radiozender een make-over. Mediahuis gaat alle radioactiviteiten onderbrengen in één bedrijf. Het Belgische bedrijf nam onder meer Sublime, RadioCorp en Radio Veronica over.

Radio4all en liftmuziek, wat is Dab & DPG Media in week 40

Radio4all is inmiddels live te horen. Het is de zender die meebood op de FM-veiling onder de naam ‘Financial News Radio’. Nederlanders zijn maar weinig bekend met DAB+. Het aantal mensen dat deze manier van radio luisteren kent, is weliswaar gestegen, maar slechts 55 procent van de Nederlanders weet wat DAB+ is. DPG Media, het moederbedrijf van Qmusic en de nieuwe radiozender JOE, kan tevreden terugkijken op week 40.

Zendermanager Radio Veronica, Rick van Velthuysen terug & Welke dj's naar Joe

Robbert-Jan van de Velde wordt de nieuwe zendermanager van Radio Veronica en Sublime. Rick van Velthuysen is weer terug op Radio Veronica. Hij presenteerde er kort de ochtendshow, waarna hij van zender werd gehaald. Vorige week werd al bekend dat Coen Swijnenberg en Sander Lantinga per januari de ochtendshow op de nieuwe zender JOE zullen presenteren.

NPO, Veronica & Spraakmakers

De NPO moet het gaan doen met fors minder ledenomroepen. Dat zegt het Adviescollege Publieke Omroep. Deze week zijn er grote veranderingen bij Radio Veronica geweest. Zo is Rob Stenders per direct gestopt als zenderbaas van Radio Veronica. Ghislaine Plag stopt per 1 januari 2024 als presentatrice van het NPO Radio 1-programma ‘Spraakmakers’.