Online radio nieuws, wekelijks op de hoogte

Het radio nieuws wordt wekelijks geplaatst. Wil je zelf een radio nieuws artikel plaatsen neem dan contact met ons op.

Wat gaat Gijs Staverman doen bij Radio 10?

Gijs Staverman maakt de overstap naar Radio 10. Daarvoor vertrekt hij bij NPO Radio 2. Dat melden bronnen aan De Telegraaf. Onder meer de radionieuwssite Radiofreak vroeg de geruchten te bevestigen, maar kreeg geen antwoord. Het is dan ook niet bekend op welk tijdslot Gijs een programma gaat maken.

Stumblin van CYRIL op dit moment het populairst op de radio

Cyril heeft het populairste nummer van de Nederlandse radio gescoord: Stumblin In. Op dit moment wordt dit nummer het vaakst gespeeld op de Nederlandse radio. Het kwam maar liefst 836 keer voorbij in de maand april. Vooral de commerciële zenders hebben bijgedragen aan het succes. Zij speelden Stumblin In maar liefst 733 keer.

Coen en Sander vanaf maandag op JOE

Coen Swijnenberg en Sander Lantinga beginnen komende maandag, 6 mei, met hun ochtendshow op de nieuwe zender JOE. Het is het radiozusje van Qmusic, dat oudere muziek draait. De show gaat weer als vanouds ‘De Coen en Sander Show’ heten. Het programma zal tussen 06.00 en 10.00 uur te horen zijn.

Het blijft onduidelijk of Talpa toch 4 radiozenders mag hebben

Het blijft nog even onduidelijk of Talpa Network toch 4 kavels mag hebben. Het mediabedrijf had een rechtszaak aangespannen tegen het ministerie van Economische Zaken, maar de uitspraak laat op zich wachten. De bestuursrechter in Rotterdam kondigde aan de uitspraak uit te stellen.

Yoursaferadio is nu de nieuwe naam van Radio4all

De geruchten gingen al een tijdje, maar nu is het toch echt zover: Radio4all is verleden tijd. De zender gaat verder onder de definitieve naam Yoursafe Radio. Het station is vernoemd naar een financiële instelling van eigenaar Joost Zuurbier. De zender draait helemaal om inclusie en diversiteit. De slogan is dan ook ‘Where you can be who you want to be’.

Herman Hofman vertrekt bij Radio Veronica

Herman Hofman vertrekt bij Radio Veronica. Donderdag 25 april was zijn laatste werkdag bij de radiozender. Hij werd aangenomen onder leiding van toenmalig zendermanager Rob Stenders, maar nu moet hij zijn spullen pakken. De radio-dj krijgt namelijk geen nieuwe plek in de programmering van de kwakkelende radiozender.

Radio4all wordt Yoursafe Radio

De zender die nu nog Radio4all heet, wordt vanaf woensdag 24 april Yoursafe Radio. Dat meldt MarketingReport op basis van een interne notitie van eigenaar Joost Zuurbier en creatief directeur Giel Beelen. 24 april wordt dan ook de officiële startdatum.

Is lokale commerciële radio een blijvertje?

Blijven de lokale commerciële radiostations? Over die vraag moet het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) zich nog buigen. Op dit moment zijn er verschillende kleinere stations via de FM te beluisteren, maar zij hebben een vergunning van slechts 2 jaar. Die vergunning loopt binnenkort af. Wat er dan vanaf september te horen is, is nog onduidelijk.

JUKE zal fors krimpen: gaat terug naar de basis

Vanaf 15 april gaat JUKE, het audioplatform van Talpa, flink krimpen. Zo zullen er geen podcasts meer via het platform aangeboden worden, en neemt het platform afscheid van veruit de meeste van haar radiozenders.

Gijs Staverman weg bij NPO Radio 2

Gijs Staverman houdt het voor gezien bij NPO Radio 2. De dj heeft er tien jaar gewerkt, en nu is het tijd voor iets nieuws. Dat maakte hij deze week intern bekend, en heeft hij later in zijn programma bevestigd. Hij vertrekt, omdat hij een andere baan aangeboden heeft gekregen. Staverman zal te horen zijn bij een andere zender, maar welke is nog niet bekendgemaakt.