Ere Zilveren Reissmicrofoon voor Armin van Buuren

Ere Zilveren Reissmicrofoon voor Armin van Buuren

Armin van Buuren wint dit jaar de Ere Zilveren Reissmicrofoon. Die krijgt hij voor zijn verdiensten met A State Of Trance, het radioprogramma dat hij voor radiostations over de hele wereld maakt. Wereldwijd heeft het programma meer dan 40 miljoen luisteraars. Volgens de jury is dat een hele prestatie. Op 15 juni wordt hij gehuldigd.


Van Buuren heeft een eigen, speciaal ontworpen radiostudio in Amsterdam. Al mixend presenteert hij wekelijks zijn radioprogramma. Met knappe koppelingen met online platforms en sociale media, weet hij de luisteraar te boeien, ziet de jury. Het programma bestaat al sinds de eeuwwisseling, toen het te horen was op Slam-voorloper ID&T Radio. Die zender was ooit nog een hele ballast voor ID&T, die er bijna failliet aan ging. Het succes van Armin van Buuren ging onverminderd door.


De jury van de Zilveren Reissmicrofoon bestaat uit Vincent Bijlo, Arjan Snijders, Edwin Wendt, Frederique de Jong, Miranda van Holland, Paul van der Lugt en Rutger Boxhoorn. De nominaties voor de gewone Zilveren Reissmicrofoon zijn radioprogramma 3voor12, podcast ‘Stad in oorlog: Kharkiv één jaar onder vuur’ en podcast ‘De Taxioorlog’.