KINK verliest kortgeding

KINK verliest kortgeding

De DAB- en online radiozender KINK heeft het kortgeding dat de zender had aangespannen tegen de noodverlenging van de FM-frequenties, verloren. Volgens de bestuursrechter in Rotterdam heeft KINK geen spoedeisend belang en is een spoedprocedure niet op zijn plaats. Dat betekent dat de zender de bodemprocedure in juni moet afwachten.

Het ministerie van Economische Zaken wil de vergunningen voor de FM-frequenties, die in september zouden aflopen, met drie jaar verlengen. Dit in verband met de coronacrisis. Volgens KINK is dat oneerlijk, omdat KINK dan geen kans krijgt om zelf ook mee te kunnen dingen naar een FM-frequentie.

KINK spande het kortgeding aan omdat de uitspraak in de bodemprocedure pas een paar maanden voor de noodverlenging wordt gedaan. De zender is bang dat een nieuwe verdeling van de frequenties niet voor september gerealiseerd kan worden.

Opmerkelijk is dat de rechter heeft opgemerkt weinig vertrouwen te hebben in het financiële beleid van KINK. Zo zou de zender niet voldoende geld hebben om mee te kunnen bieden bij een veiling, Het station draait al jaren verlies. Volgens de zender zelf heeft geldschieter Leon Ramakers genoeg middelen om mee te kunnen bieden, maar de rechter heeft daarvoor geen bewijs gezien.