Qmusic blijft dance uitzenden - 538 Nonstop vervangt 538 Top 50

Qmusic blijft dance uitzenden - 538 Nonstop vervangt 538 Top 50

En verder in deze nieuwsupdate: ‘In the dark’ meest gespeeld in april. Ron Vergouwen gaat een programma presenteren bij New Business Radio.

Qmusic blijft voorlopig dance uitzenden

Qmusic mag voorlopig toch haar danceprogrammering blijven uitzenden. Het hoger beroep over de uitspraak van de voorzieningenrechter is voorlopig van de baan. Volgens het AD komt dat doordat Qmusic en Q-dance toch in gesprek met elkaar zijn geraakt.

Twee weken geleden oordeelde de voorzieningenrechter nog dat Qmusic binnen twee weken moest stoppen met het uitzenden van de danceprogramma’s van onder meer Armin van Buuren en Afrojack. Het radiostation schond de afspraken met Q-dance, uit 2005.

In 2005 is afgesproken dat de naam Q-music alleen gebruikt mocht worden als het radiostation niet actief dancemuziek zou promoten. Iets wat Q-dance wel doet. Sinds enige tijd vult Q-music de zaterdagavond- en nacht met danceprogramma’s. Volgens Q-dance schond de zender daarmee de afspraken uit 2005. Daar was de rechter het mee eens.

Q-music kondigde daarop een hoger beroep aan, maar zet dit nu toch in de ijskast. De twee partijen proberen er nu toch onderling uit te komen, en zijn nog met elkaar in gesprek.


538 Nonstop vervangt 538 Top 50

Radio 538 heeft het station ‘538 Top 50’ vervangen door ‘538 Nonstop’. Het eerstgenoemde themastation was tot voor kort te horen op DAB+. Op kanaal 11C zendt 538 nu ‘538 Nonstop’ uit, een nonstop muziekmix van de gepresenteerde variant.

Voor 538 Nonstop betekent dat een terugkeer op DAB+. De zender was eerder al een jaar te horen, van 2015 tot en met 2016. Op internet is dit het propulairste themakanaal van de radiozender. Maandelijks starten ongeveer 150.000 gebruikers de stream.

De themazender is te horen op het nieuwe DAB+-netwerk, dat sinds afgelopen weekend actief is. Op het nieuwe netwerk zal ook het zusterkanaal 538 Classics te horen zijn. Dat station was online al te beluisteren onder de naam ‘538 Rewind’. Daarnaast is er ook nog de dance top 50 te beluisteren bij 538 Dance Department.


‘In the dark’ meest gespeeld in april

‘In the dark’ van Purple Disco Machine & Sophie and the Giants is in april het meest gedraaid op de Nederlandse radio. Met iets minder dan 740 afspeelbeurten staat de track op nummer 1 in de Airplay Top 20 van April. Dat meldt SoundAware.

De hit komt al uit januari van dit jaar, en is de opvolger van die andere monsterhit voor Purple Disco Machine: Hypnotized. De tweede meest gedraaide track is George Ezra met ‘Anyone For You’. Op nummer 3 staat nu Ed Sheeran met ‘Overpass Graffiti’, die al eens op 1 stond.

De hoogst genoteerde Nederlandse artiest is Rondé, met ‘Love myself’. Deze band staat op nummer 8 in de Airplay Top 20.


Ron Vergouwen nieuw op New Business Radio

Ron Vergouwen gaat een programma presenteren bij New Business Radio. Daarvoor werken New Business Radio en De Ondernemer samen. Vanaf 6 week zal Vergouwen wekelijks op vrijdag ‘Met de kennis van nu’ presenteren op het online radiostation.

Vergouwen kennen we van de podcasts ‘Dit Was De Radio’ en ‘Daar bleef je voor thuis!’. Nu is de freelance presentator gevraagd voor een nieuw programma op New Business Radio. In het nieuwe programma bespreekt Ron het ondernemersnieuws, met de kennis van nu. In het programma zullen live studiogasten uit het bedrijfsleven, de politiek en de economie aanwezig zijn.

Het programma wordt iedere vrijdag tussen 13.00 en 14.00 uitgezonden op het online radiostation. Ook zullen er camera’s worden aangezet, zodat luisteraars kunnen meekijken via de homepage van De Ondernemer.