Radiotoren Hoogersmilde te bezoeken

Radiotoren Hoogersmilde te bezoeken

En lees ook over Jorien Renkema is vorige week moeder geworden van haar dochter Josje en Edwin Ouwehand is de nieuwe stationsstem van Radio 10.

Edwin Ouwehand wordt stem van Radio 10

Edwin Ouwehand is de nieuwe stationsstem van Radio 10. Hij neemt de taken over van Roeland Snoeijer, die nu programmadirecteur bij Qmusic is. Omdat de werkzaamheden van Snoeijer bij Qmusic conflicteren met de werkzaamheden bij Radio 10, moest het station op zoek naar een nieuwe stem.

Die nieuwe stem is gevonden in de persoon van Edwin Ouwehand. Edwin is al jaren te horen op Radio 10: zelfs al in de tijd toen het nog Radio 10 Gold heette. In de afgelopen 15 jaar is hij op diverse tijdsloten te horen geweest. Sinds 2015 presenteert hij er een avondprogramma.

Edwin is geen onbekende stem: luisteraars zullen hem kennen als stem van RTL 4, waar hij enkele programma’s en promo’s inspreekt. Vanaf 3 september is Ouwehand te horen in alle audiovormgeving van Radio 10, de themakanalen van de zender en op Radio 10 Brabant.

Jorien Renkema moeder geworden

Jorien Renkema is vorige week moeder geworden van haar dochter Josje. Dat schrijft de 3FM-DJ op haar Instagram. Ze schrijft: “Op 18 augustus is onze grote liefde Josje geboren. Alles gaat goed met ons op onze roze wolk.”

Renkema is in de ochtend te horen op NPO 3FM/www.online-radio.nl/radio-3fm, met het programma ‘Het Betere Werk’. In 2021 maakte het publiek nader kennis met haar door haar deelname aan 3FM Serious Request. Ook presenteerde ze in maart 2022 tijdens de geldinzamelingsactie voor Giro 555.

Jorien woont samen in Emmen met haar vriend. Nu is daar dus een jonge spruit bijgekomen. We feliciteren Jorien en haar vriend van harte met de geboorte van Josje.

Radiotoren Hoogersmilde te bezoeken

De televisie- en radiotoren in Hoogersmilde zet de deur open voor bezoekers. Wie dat wil, kan de toren beklimmen op zaterdag 3 september en zondag 4 september. De entree bedraagt een tientje en dan mag de bezoeker ook de bovenste ring van de toren bezoeken.

De radio- en televisietoren heet de Cellnex-toren en is 303 meter hoog. Bezoekers kunnen er op 100 meter genieten van een top uitzicht: bij helder weer is zelfs de skyline van Groningen zichtbaar.

Cellnex organiseert de dagen niet zomaar: de opbrengst komt ten goede aan Alpe d’HuZes. Voor het openstellen van Radiotoren Hoogersmilde werkt Cellnex samen met Team 3 Little Birds.

Het bezoek aan de radiotoren heeft ook nieuwswaarde: op 15 juli 2011 brak rond 13:50 uur brand uit in de stalen mast, op 180 meter. Dat leidde gedeeltelijk tot instorting. Daardoor vielen radiozenders uit. In 2012 werd de toren weer hersteld, en is nu weer volledig operationeel.