538 weer online best beluisterde station

538 weer online best beluisterde station

NRC Media wordt mede-eigenaar van het bedrijf ‘De Stroom’. Radio 538 is weer het best beluisterde station op het Nederlandse internet. Radiolegende Erik de Zwart keert terug op de radio. De PNAU-remix van ‘Cold Heart’ van Dua Lipa en Elton John is deze maand het meest gedraaid op de radio.

NRC Media wordt mede-eigenaar De Stroom

NRC Media wordt mede-eigenaar van het bedrijf ‘De Stroom’. Dit bedrijf houdt zich bezig met het produceren van podcasts. Beide bedrijven willen intensief gaan samen werken om ‘de autoriteit op het gebied van podcast in Nederland te worden’. Mediahuis, het moederbedrijf van NRC, zal de advertenties rondom de podcasts gaan verkopen.

Podcastbedrijf De Stroom is producent van podcasts van enkele bekende Nederlanders, zoals Arie Boomsma en Humberto Tan. Ook wordt er de techpodcast ‘Ik weet je wachtwoord’ van Daniël Verlaan geproduceerd. Verlaan is winnaar van de Loep en de Tegel, twee belangrijke journalistieke prijzen.

Volgens NRC Media groeit het medium podcast sterk. Naar eigen zeggen zou 49 procent van de Nederlanders al naar podcasts luisteren. NRC kiest voor een duidelijke eigen koers, maar wil intensief samenwerken.

538 weer online best beluisterde station

Radio 538 is weer het best beluisterde station op het Nederlandse internet. Tussen 4 en 31 oktober werd de stream maar liefst 1,87 miljoen keer per week gestart. Dat blijkt uit de meest recente rapportage van de NLO: de Streaming audio Standaard. Gemiddeld had 538 21.856 streams in oktober.

Radio 538 doet online goede zaken: het station is al voor de negende maand op rij het best beluisterde station online. Op nummer twee staat NPO Radio 2, en op nummer 3 de huidige marktleider van Nederland op FM: Qmusic. Het best beluisterde themakanaal online is Radio 10 60’s en 70’s.

Volgens de NLO waren er de afgelopen maand 15 miljoen streamstarts op 93 gemeten radiostations. Het is goed om op te merken dat niet alle radiostations worden meegenomen in de meting. Zo zijn er enkele online only stations (webradiostations) die niet worden meegeteld, omdat ze niet bij een verkoopnetwerk zijn aangesloten.

Erik de Zwart terug op de radio

Radiolegende Erik de Zwart keert terug op de radio. Hij zal tijdelijk ‘de Tineke Show’ op NPO Radio 5 presenteren. In de maand december presenteert hij op zaterdagmiddag tussen 12.00 en 14.00 het programma. Daarmee vervangt hij Tineke de Nooij, die onlangs aankondigde te willen stoppen met radiomaken.

De Zwart is al in geen jaren meer te horen geweest op de radio. Volgens de Zwart is het ‘een eer om een van de grootste radio-iconen allertijden te mogen vervangen’. In een statement zegt De Zwart voor Eerste Kerstdag iets bijzonders te hebben bedacht.

Op zaterdag 29 januari neemt Tineke de Nooij afscheid van de radio. Dat doet ze met een extra lange, feestelijke uitzending. Wie De Nooij zal opvolgen bij NPO Radio 5, is nog niet bekend.

‘Cold Heart’ meest gedraaid op de radio

De PNAU-remix van ‘Cold Heart’ van Dua Lipa en Elton John is deze maand het meest gedraaid op de radio. In november is het nummer maar liefst 700 keer voorbijgekomen. Daarmee staat het op de hoogste plaats van de Airplay Top 20 van november.

PNAU is een Australisch DJ-trio, dat onder meer bestaat uit Nick Littlemore van de band ‘Empire of the sun’. Dat PNAU de remix voor Elton John mocht maken is geen toeval: PNAU tekende bij het muzieklabel van Elton John.

Op nummer twee staat de samenwerking van Armin van Buuren en Davina Michelle, met ‘Hold On’. Op nummer 3 vinden we de Nederlandse indiepopband Rondé, met ‘Hard To Say Goodbye’. Dit blijkt uit data van SoundAware.com.