Qmusic mag geen danceprogramma’s meer uitzenden

Qmusic mag geen danceprogramma’s meer uitzenden

Qmusic mag geen danceprogramma’s meer uitzenden. Binnen twee weken moet de zender de programmering op zaterdagavond staken en gestaakt houden. Dat betekent dat vrijwel de complete programmering in het weekend op de schop moet.

Evenementenorganisator Q-dance spande een rechtszaak tegen Qmusic aan. De organisator is van mening dat Qmusic oude afspraken schendt. Toen Qmusic in 2005 van start ging, tekende Q-dance protest aan voor gebruik van de naam. De organisator vond de namen te veel op elkaar lijken en was bang dat het grote publiek de twee met elkaar zouden associëren. De twee partijen spraken af dat de namen naast elkaar konden bestaan, mits Qmusic geen dancemuziek zou promoten.

De rechter vindt dat Q-dance gelijk heeft: met de danceprogrammering in het weekend promoot Qmusic wél actief dancemuziek, en dat is tegen de afspraken. Q-dance heeft een eigen online radiostation, waar het onder meer hardstyle promoot. Volgens de rechter bestaat er weinig verwarring, maar moet Qmusic zich wel aan de overeenkomst houden.