Dennis Ruyer, Rick van Velthuysen & JOE groeit

Dennis Ruyer, Rick van Velthuysen & JOE groeit

Het belangrijkste radio nieuws in week 37: Dennis Ruyer (538) vertrekt naar JOE, Rick van Velthuysen verdwijnt opeens van Veronica & Goede week voor DPG: Qmusic de grootste, JOE groeit als kool


Dennis Ruyer (538) vertrekt naar JOE

538-DJ Dennis Ruyer vertrekt naar JOE van DPG Media. Nog niet meteen: de DJ staat nog onder contract bij Talpa. Pas vanaf januari is hij dagelijks te horen van 10.00 uur tot 13.00 uur op het classics-alternatief voor Qmusic.


Dennis Ruyer is geen onbekende met classics. Hij werkte eerder ook al voor Radio Veronica, om daar de beste classics te laten horen. Na een tijdje keerde hij weer terug bij Radio 538, omdat hij toch echt een paars-groen hart bleek te hebben. Nu is het voor Ruyer tijd om ook 538 achter zich te laten en van een hitformat weer over te schakelen naar de beste muziek uit de jaren 80 en 90.


Iwan Reuvekamp, programmadirecteur bij JOE, laat weten: “We zijn trots dat Dennis voor JOE heeft gekozen en daarmee bijdraagt aan onze ambities. Met Dennis brengen wij, tussen de herkenbare JOE muziek, direct een vertrouwd stemgeluid. Met zijn jarenlange ervaring zal Dennis je tijdens de werkdagen verrassen met creatieve invalshoeken en muziek gedreven radio.”


Naar verwachting zullen er nog veel meer grote namen de overstap maken naar JOE. Net als Dennis Ruyer, hebben deze grote namen nog een contract bij hun huidige werkgever. Daarom wordt op JOE op dit moment de programmering gevuld door Daniël Smulders, Edwin Noorlander, Kimberley Dekker, Lars Boele en afwisselend een extra jock van Qmusic.


Rick van Velthuysen verdwijnt opeens van Veronica

Rick van Velthuysen is opeens niet meer te horen bij Radio Veronica. De DJ presenteerde het ochtendprogramma, maar sinds maandag is hij niet meer te horen. Waarom dat zo is, wil de zender niet uitleggen. De ochtenddeejay presenteerde het programma toen de zender nog van Talpa Network was. Sinds de overname door Mediahuis, die bekrachtigd werd op 1 september, was Rick nog maar een week te horen. De zender zegt met Van Velthuysen in gesprek te zijn over de toekomst.


Opeens is Frank van der Lende in de ochtend te horen: “Rick is er even niet en daarom moet je het doen met InvalFrankie”, zei hij. Ook sidekick en producer Koert Walraven ontbreekt. Lisanne Bronkhost en nieuwslezer Joost van der Stel zijn wel gewoon te horen.


Ook Van Velthuysen zelf wil niet reageren op het verdwijnen uit de programmering. Volgens Rick is het niet aan hem, maar aan de zender om te reageren. Van Velthuysen heeft nog een contract tot medio 2025. De kans is dus aanwezig dat we hem op een andere plek in de programmering zullen horen.


Goede week voor DPG: Qmusic de grootste, JOE groeit als kool

Week 36 was een goede week voor DPG Media. Niet alleen groeit het nieuwe radiostation JOE als kool, maar ook is de grote zus Qmusic weer de grootste zender van het land. Van alle Nederlandse radiostations is Qmusic weer de zender met het grootste marktaandeel. Dat betekent dat NPO Radio 2 haar koppositie af moet staan, en nu op de tweede plaats staat.


Andere stijgers zijn SLAM! en JOE. Deze zenders hebben nu een speciale positie in de luistercijfers. SLAM! Is namelijk alleen nog op DAB+, internet en FM in de Randstad te horen. Toch groeit de zender nog steeds. Inmiddels heeft de zender 1,8 procent marktaandeel. De nieuwe radiozender JOE weet in 2 weken tijd 1,7 procent marktaandeel te pakken.


Radio 10 blijft stabiel met 10 procent marktaandeel. Wel zit er een kleine afname in het bereik van de zender. Radio Veronica valt en levert 0,2 procentpunt marktaandeel in. Door het vertrek van de FM ziet Sublime haar aantal luisteraars halveren, van 308.301 mensen naar 134.167 mensen.


Goed om te weten: de cijfers zijn niet helemaal compleet. Door een technische storing zijn de cijfers van JOE niet compleet. De marktaandelen kunnen daardoor nog gaan veranderen.