Qmusic weer best beluisterde zender

Qmusic weer best beluisterde zender

Qmusic steekt weer met kop en schouders boven de andere radiozenders uit. De zender is weer de best beluisterde radiozender van Nederland. Dat blijkt uit cijfers van het Nationaal Media Onderzoek (NMO). Dat de zender weer zo goed in de markt ligt, komt waarschijnlijk door het draaien van ‘foute muziek’.


In de week waarin de zender ‘De Foute 1500’ uitzond, werd het veel beter beluisterd dan de andere radiozenders. Qmusic scoorde een weekbereik van bijna 4 miljoen luisteraars. Ook verzilvert de zender het nieuwe marktleiderschap in de doelgroep 13+. Het marktaandeel bij de belangrijke doelgroep 20 tot 49 jaar groeide zelfs tot 30%. Dat houdt in dat bijna een derde van alle mogelijke luisteraars Qmusic aan heeft staan.


Het is nog nooit eerder voorgekomen dat een zender zo’n groot marktaandeel had en zoveel luisteraars heeft. Doordat Qmusic zo stevig aan kop gaat, valt NPO Radio 2 bijvoorbeeld terug naar de tweede plaats. Radio 10 staat op de derde plaats.


Waarschijnlijk is het effect maar tijdelijk. Volgens de programmadirecteur van Qmusic scoort foute muziek ‘altijd al waanzinnig goed’. De normale programmering is nu hervat, en nu is het aankijken hoeveel luisteraars bij de zender blijven hangen.