Talpa en Radiocorp willen geen veiling FM-frequenties

Talpa en Radiocorp willen geen veiling FM-frequenties

En meer over: Qmusic zendt Top 500 van de Zomer weer uit & Summerparty 2022 te horen op 20 (online) radiostations

Talpa en Radiocorp willen geen veiling FM-frequenties

Talpa Network en Radiocorp zijn tegen een veiling van de FM-frequenties. Om dat kenbaar te maken, gaan de radiobedrijven in hoger beroep tegen het vonnis van de rechter over de veiling van de FM-frequenties. Onlangs oordeelde de rechter na aanleiding van een proces van de zender KINK, dat er een veiling moet komen om de FM-frequenties opnieuw te verdelen.

Talpa Network is het bedrijf achter onder meer Radio 538, Sky Radio, Radio 10 en Radio Veronica. Radiocorp heeft de zender Sunlite, 100% NL en SLAM! In de portefeuille. Volgens de radiobedrijven zijn de economische omstandigheden na de coronacrisis verbeterd, maar is de schade nog lang niet hersteld.

Opvallend is dat Qmusic juist voor een veiling is. De zender vindt ‘een veiling - mits zorgvuldig voorbereid - het juiste besluit voor een gezonde radiomarkt. De zender zou naar verluidt plannen hebben voor een broertje of zusje voor Qmusic als radiozender.

Qmusic zendt Top 500 van de Zomer weer uit

Qmusic zendt vanaf 12 augustus nog een keer de ‘Top 500 van de Zomer’ uit. Daarmee begint de zender vlak nadat Radio 538 de nummer één heeft gedraaid in hun eigen zomertoplijst, de ‘Zomer Top 538’. Daarmee spelen ze in de warme, zomerse dagen die nog komen.

Op 538 was al sinds deze week de zomerlijst te horen. Even voor 14.00 maakt de radiozender bekend welke zomerse plaat er op nummer 1 staat. 4 uur later begint Qmusic met een eigen zomerlijst. Voor de tweede keer in de geschiedenis wordt de lijst twee keer per zomer uitgezonden.

Duidelijk is al dat Mart Hoogkamer met ‘Ik Ga Zwemmen’, Camilla Cabello en Ed Sheeran met ‘Bam Bam’ en Willy William met ‘Trompeta’ de hoogste nieuwe binnenkomers zijn. ‘Summer Jam 2003’ van The Underdog Project vs Sunclub, een project van Robin Albers, zal voor de vierde keer bovenaan eindigen.

Summerparty 2022 te horen op 20 (online) radiostations

Op 20 (online) radiostations is op 13 en 14 augustus de Summerparty te horen. Het is een zomers programma met zomerse muziek. De stations die het programma uitzenden zijn te horen op FM, AM, DAB+ en het internet. Het evenement wordt uitgezonden van 06.00 tot 21.00 uur.

Onder meer Edith den Doosch, Erik Holzhauer, Dave Donkervoort, Martin Stoker, Henri Kicken, Jeroen Drogt, Edwin Simonis en Edo Peters zullen het programma presenteren. De DJ’s zijn actief (achter de schermen) bij de landelijke radio, regionale omroepen en internetradio. Martin Stoker kennen we onder meer als station voice van RTL 7, terwijl we Edith den Doosch kennen als een van Nederlands’ bekendste en meest gewaardeerde vrouwelijke radio-dj’s. Ze was voorheen te horen bij onder meer Radio 10, Q The Beat, Radio Veronica en Radio 538. Edo Peters was vroeger nieuwslezer en nog steeds te horen op het Spaanse radiostation Isla106, dat vanuit Maassluis gemaakt wordt. Overigens zal die zender de Summerparty 2022 niet uitzenden.