Tessa naar Joe, Prem & ClassicNL

Tessa naar Joe, Prem & ClassicNL

Het belangrijkste radio nieuws in week 38: Tessa Mol vertrekt bij KINK: gaat naar JOE, Prem gaat programma maken bij Radio4All & ClassicNL alleen online en op kabel verder


Tessa Mol vertrekt bij KINK: gaat naar JOE

Tessa Mol verlaat KINK na 4,5 jaar. Ze maakte daar een programma, maar gaat nu achter de schermen werken bij de nieuwe zender JOE. Ze schrijft dat het ‘tijd is voor wat anders’. Het was haar droom om op landelijke radio een eigen programma te maken, en dat is bij KINK gebeurd. Nu wil ze meebouwen aan JOE, het nieuwe radiostation van DPG Media.


Bij KINK draaide Tessa wel wat andere muziek, aangezien KINK vooral alternative draait. Bij JOE mag ze zich gaan verdiepen in oldies uit de jaren 70, 80 en 90. Ze schrijft het spannend te vinden om als producer aan de slag te gaan, maar er veel zin in te hebben.


Tessa is geen onbekende in de radiowereld. Zo werkte ze al bij 3FM, KXradio en Efteling Radio. Ook was ze betrokken bij Wave Radio en KermisFM. Nu gaat ze dus aan de slag voor DPG Media.


Prem gaat programma maken bij Radio4All

Prem Radhakishun krijgt een eigen programma bij Radio4All. Daarmee keert hij terug bij de radio. Tussen 09.00 en 12.00 uur zal hij het programma ‘Premtime’ maken. Dat vertelde hij zelf bij BNR Nieuwsradio. Prem is de eerste grote naam die zenderbaas Giel Beelen binnenhaalt voor de nieuwe zender. Radio4All zal binnenkort te horen zijn op het pakket waar eerst Sublime te vinden was.


De presentator was tot 2010 te horen bij BNR Nieuwsradio. Daarna stapte hij over naar NPO Radio 1. Tussen 2010 en 2012 zond hij daar in de ochtend uit. Zijn programma stopte na een conflict met de zenderleiding. Prem was er niet van gediend dat de NOS zijn programma onderbrak met nieuwsflitsen.


Sinds 2016 maakte hij het programma ‘Zwarte Prietpraat’ op NPO Radio 1. Een nachtprogramma. Nu mag Prem weer het daglicht zien, maar dan dus bij Radio4All.


ClassicNL alleen online en op kabel verder

De zender ClassicNL is voorlopig alleen weer te horen via het internet en op de kabel. Eerder zond het station ook uit via DAB+, maar nu stopt het daar weer met uitzenden. En dat is niet voor het eerst in de geschiedenis van de zender.


Voor 2017 was ClassicNL ook al te horen op DAB+. De zender verdween toen een tijdje, om in 2019 een terugkeer te maken op het netwerk van MTVNL. Het was de wens van de luisteraars dat het station zou terugkeren. Inmiddels blijkt het aantal luisteraars voor de zender via DAB+ enorm tegen te vallen. Slechts 7 procent van de luisteraars van ClassicNL luistert via DAB+.


De gestegen kosten zouden de reden zijn voor ClassicNL om te stoppen op DAB+. Dat schrijft tenminste RadioWereld.nl. Het radiostation blijft wel gewoon te ontvangen via online radio en via de digitale kabel.