Sophie en Ivo verhuizen op NPO 3FM, Radio4All zal ‘Yoursafe Radio’ gaan heten en Lisanne Bronkhorst blijft bij Radio Veronica

Sophie en Ivo verhuizen op NPO 3FM, Radio4All zal ‘Yoursafe Radio’ gaan heten en Lisanne Bronkhorst blijft bij Radio Veronica

Deze week het radionieuws: Sophie en Ivo verhuizen op NPO 3FM, Radio4All zal ‘Yoursafe Radio’ gaan heten en Lisanne Bronkhorst blijft bij Radio Veronica

Sophie en Ivo verhuizen op NPO 3FM

Sophie Hijlkema en Ivo van Breukelen krijgen nieuwe programma’s op NPO 3FM. De publieke zender maakte haar nieuwe dagprogrammering bekend, en daarin valt op dat Sophie Hijlkema vanaf maandag 26 februari elke werkdag van 13 tot 16 uur zal presenteren. Dat is de plek waar nu nog Ivo van Breukelen een programma maakt.


Ivo van Breukelen verhuist naar het oude tijdslot van Jorien Renkema, die naar Qmusic vertrekt. Ivo zal dan uitzenden van 10 tot 13 uur op NPO 3FM. Voor Sophie is het nieuwe tijdstip niet zo nieuw, omdat ze eerder al collega’s verving op haar nieuwe tijdstip. Het voelt voor haar ‘extra speciaal om het nu echt de mijne te kunnen noemen’, zegt ze


Ook Van Breukelen is blij met zijn nieuwe plekje. Hij vertelt dat het moment van de dag ‘hem past als een jas’, en dat hij het heel ‘tof vindt dat hij het tijdslot van 10 tot 13 uur mag invullen.’ Bij de zender staan nog meer veranderingen op stapel. Wijnand Speelman presenteert de ochtendshow straks alleen, omdat Rob Janssen maandag afzwaait bij de ochtendshow. Het vroege opstaan valt hem zwaarder dan verwacht. Of Janssen nog weer te horen zal zijn op NPO 3FM, blijft nog even geheim. In elk geval heeft hij nu geen plek in de nieuwe programmering.

Radio4All zal ‘Yoursafe Radio’ gaan heten

Radio4All zal haar naam omvormen naar ‘Yoursafe Radio’. Dat meldt RadioWereld.NL aan de hand van eigen bronnen. Eigenaar van Radio4all Joost Zuurbier heeft al een financiële instelling met de naam ‘Yoursafe’. Zijn FM-station zal een toevoeging moeten worden op de marketing van zijn financiële instelling. De domeinnaam YoursafeRadio.nl werd in december al geregistreerd.


Bij de afgelopen veiling van de landelijke commerciële FM-frequenties wist Zuurbier de kavel van toen nog Sublime te scoren. Daarvoor betaalde hij 6,1 miljoen euro. Oorspronkelijk zou de zender ‘Financial News Radio’ gaan heten, maar de naam werd veranderd in Radio4All. Zuurbier trok Giel Beelen aan als creatief directeur. Die maakte meteen duidelijk dat Radio4All slechts een tijdelijke naam was.


Yoursafe Radio wordt dus naar verluid de nieuwe naam. Volgens Beelen hoeft de zender geen winst te maken, omdat Yoursafe als bedrijf zelf al staat voor ‘inclusiviteit, openheid en privacy’. Daarom worden op de zender ook straks nog steeds allerlei soorten programma’s en genres muziek uitgezonden. Op dit moment linkt de domeinnaam nog door naar de website van Oorboekje. De officiële start van Yoursafe Radio zou dit kwartaal nog moeten plaatsvinden.

Lisanne Bronkhorst blijft bij Radio Veronica

Lisanne Bronkhorst heeft haar contract bij Radio Veronica verlengd. Dat meldt ze op sociale media. Voor hoe lang het nieuwe contract geldt, vermeldt ze niet. Met het verlengen van haar contract blijft ze in de vroege ochtend op Radio Veronica te horen.


Een tijdlang was Lisanne in de nacht te horen bij Radio Veronica. Daarna werd ze sidekick bij de zeer korte ochtendshow van Rick van Velthuysen. Nu is ze ook te horen bij de ochtendshow met Martijn Muijs en heeft ze een eigen programma tussen 05:00 en 06:00.


Of Lisanne straks ook te horen is bij Gerard Ekdom, die de ochtendshow op Radio Veronica zal overnemen van Martijn Muijs, weten we nog niet. Lisanne Bronkhorst was voorheen te horen op 100% NL en Bingo FM, de lokale omroep van Utrecht.