538 speelt weer ‘Win Met De Zin’ en Sloophamer door programmering 3FM

538 speelt weer ‘Win Met De Zin’ en Sloophamer door programmering 3FM

En ook deze week in het nieuws: Marieke Elsinga zwanger en ‘In The Dark’ ook in mei het meest gedraaid

Sloophamer door programmering 3FM

De programmering van 3FM zal flink wat veranderingen ondergaan. De kersverse zendermanager Menno de Boer wil grote veranderingen in de programmering doorvoeren. Onlangs werd al bekend dat Sander Hoogendoorn zijn ochtendprogramma verliest en dat Frank van der Lende en Eva Koreman moeten stoppen met hun middagshow. Herman Hofman maakte deze week helemaal te moeten vertrekken bij de jongerenzender van de publieke omroep.

Er staat een drastische reorganisatie aan te komen. Die heeft twee doelen. Aan de ene kant moet er flink bezuinigd worden bij de zender, en aan de andere kant wil de zender weer hogere luistercijfers bereiken. De luisteraantallen van 3FM zijn al een paar jaar laag.

Menno de Boer is de nieuwe zendermanager van 3FM. Hij nam het roer over van Sharid Alles, die tot eind vorig jaar actief was bij de zender. Zij wist de zender niet te laten groeien. Wat De Boer van plan is met de zender, kan hij nog niet zeggen. Tegen NRC zegt hij ‘in gesprek te zijn met de omroepen om 3FM beter te maken.’

Alle tijdsloten bij 3FM liggen op dit moment open. De losse omroepen kunnen intekenen op het programmaschema, waarna De Boer zal proberen er een eenheid van te maken. Volgens geruchten zou ook het avondprogramma ‘3voor12 Radio’ verdwijnen.

538 speelt weer ‘Win Met De Zin’

538 laat het spelletje ‘Win Met De Zin’ weer terugkeren op de radiozender. Vanaf dinsdag 7 juni kunnen luisteraars weer raden welke vier stemmen ‘Win Met De Zin’ zeggen. Voor de nieuwe editie gelden wel een aantal wijzigingen. Zo wint vanaf deze editie iedere kandidaat die een naam goed raadt, geld.

Ook deze keer is er weer een jackpot. Deze keer is de jackpot 25.000 euro. Deze keer wordt er maar één ronde gespeeld. Is de opgave geraden? Dan is het spel afgelopen. Iedere kandidaat die een goede naam weet te noemen, wint 250 euro per goed geraden stem. Het maakt niet uit of de naam al genoemd is.

Het spel wordt gespeeld tussen 7 en 19 uur. Aanmelden kan via de app van radio 538. De zender geeft ook al regelmatig hints, die de luisteraar dichter bij goede antwoorden kan brengen.

‘In The Dark’ ook in mei het meest gedraaid

Het nummer ‘In The Dark’ van Purple Disco Machine & Sophie and the Giants is ook deze maand weer het vaakst gedraaid op de Nederlandse radio. Het staat met bijna 700 keer op de nummer 1 positie in de Airplay Top 20. Dat blijkt uit cijfers van SoundAware.

Purple Disco Machine is een Duitse producer. Sophie and the Giants is een Britse band. De samenwerking ‘In The Dark’ blijft onverminderd populair in ons land. SoundAware meet elke maand welke nummers het vaakst uitgezonden zijn. Op de tweede plaats staat nog steeds George Ezra met ‘Anyone For You’. Op nummer drie staan Camila Cabello en Ed Sheeran met ‘Bam Bam’.

Op de regionale radio werd Suzan en Freek met ‘Honderd keer’ het vaakst gespeeld, net als de vorige maand. In Vlaanderen stond ‘As it was’ van Harry Styles bij alle grote radiozenders op 1.

Marieke Elsinga zwanger

Marieke Elsinga, host van ‘Mattie en Marieke’ op Qmusic, is in verwachting. Ze krijgt haar eerste kindje. Dat onthulde ze donderdagmorgen in de ochtendshow. Ze benadrukt dat haar afwezigheid van de afgelopen tijd niets te maken heeft met de zwangerschap.

In de ochtendshow vertelt Marieke dat ze al een tijdje in verwachting is: “Ik ben zo blij dat het nu is verteld”, zegt ze. Volgens de presentatrice werd het ook wel tijd om het bekend te maken, omdat het al aan haar te zien is: “Ik heb zelfs zo’n zwangerschapsbroek aan.” Marieke is samen met haar partner Sander, met wie ze het kindje verwacht.