Nieuwslezer Henk Blok stopt bij Radio 10

Nieuwslezer Henk Blok stopt bij Radio 10

Nieuwslezer Henk Blok stopt bij Radio 10, NPO krijgt geen vergunning voor vijf, maar twee jaar & Rob Stenders keert terug bij Radio Veronica

Nieuwslezer Henk Blok stopt bij Radio 10

Nieuwslezer Henk Blok zal over een paar maanden niet meer te horen zijn als nieuwslezer in de ochtenduren op Radio 10. Hij stopt komende zomer al met de dagelijkse ochtenduitzendingen. Dat heeft alles te maken met het vertrek van Gerard Ekdom, die naar Radio Veronica overstapt. Voor Henk houdt het in dat het avontuur bij Radio 10 eerst tot een einde komt.


Henk leest al twee jaar de nieuwsberichten in de ochtend op Radio 10. Voor hem wordt het even wennen om in de ochtend niet meer te lezen, vertelt Henk zelf in De Telegraaf. Hij blijft wel bij Talpa: Blok is inmiddels met goede oude vriend Edwin Evers te horen op de vrijdagmiddag bij Radio 538. Dat voelt volgens de nieuwslezer ‘als vanouds’.


Of Henk weer elders te horen zal zijn, is nog niet bekend. Hij houdt alle opties open: ‘Wie weet ben ik na de zomer ergens anderen weer te horen, naast 538. Ik zie wel wat er nog op mijn pad komt’, zegt hij in de krant.


Gerard Ekdom maakt nog tot eind juli het programma ‘Ekdom in de Morgen’ op Radio 10. Daarna presenteert hij een ochtendshow op Radio Veronica. Wanneer hij daar precies start, is nog niet duidelijk.

NPO krijgt geen vergunning voor vijf, maar twee jaar

Een flinke tegenvaller voor de publieke omroep. De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) krijgt geen vergunning voor vijf jaar, maar voor twee jaar. Vergunningen voor vijf jaar zijn gebruikelijk, maar het demissionaire kabinet ziet bezwaren om de vergunning niet met vijf jaar te verlengen. Het is in lijn met de aanbeveling die het Adviescollege Publieke Omroep deed. In die aanbeveling staat dat de Publieke Omroep flink op de schop moet.


Op 31 december 2026 loopt de concessie af en dat is te kort dag om de hele Mediawet aan te passen en een Autoriteit Publieke Media op te richten. Het kabinet wil graag dat een nieuw kabinet kijkt naar hoe de NPO er straks uit moet komen te zien.


Het Adviescollege vindt dat het aantal omroepen moet worden teruggebracht naar zes. De NOS en NTR krijgen een uitzondering. Het college stelde ook voor dat de overheid zich minder moet bemoeien met de publieke omroep.


De formerende partijen willen de publieke omroep ook anders vormgeven. De PVV wil zelfs dat de hele NPO wordt afgeschaft, terwijl NSC wil dat alleen NPO 3 verdwijnt. De VVD wil graag bezuinigen op de publieke omroep. Het worden dus spannende tijden voor de NPO.

Rob Stenders keert terug bij Radio Veronica

Rob Stenders keert weer terug bij Radio Veronica. Sinds februari geniet hij van een lange vakantie. De terugkeer van Stenders wordt bevestigd door een woordvoerder van de radiozender, tegenover RadioWereld. Op 2 april zal Rob weer te horen zijn met zijn ‘Bonanza’.


De afgelopen twee maanden was Niek van der Bruggen op het tijdstip van Rob Stenders te horen. Hij keerde daarmee terug naar een oude liefde. Vlak voor de vakantie van Stenders werd bekend dat hij gewoon verbonden blijft aan Radio Veronica. Waarschijnlijk zonder sidekick Caroline Brouwer, die ook al een tijdje niet meer te horen is. Ook zij koos voor ‘een lange vakantie’.


Oorspronkelijk was het plan dat Caroline in maart zou terugkeren, maar dat plan liep vertraging op door ‘een uitgelopen verbouwing’, schrijft ze op haar Instagram. Ze is al wel uit het deejay-overzicht van Veronica gehaald. De kans is dus groot dat Rob vanaf 2 april met een soloshow te horen is bij Radio Veronica.