Koningsdagfeest 538, rechtszaak Kink & Gordon

Koningsdagfeest 538, rechtszaak Kink & Gordon

40.000 man verwacht bij Koningsdagfeest 538, KINK start weer procedure, dit keer tegen NMO en Gordon komt niet naar Radio 10

40.000 man verwacht bij Koningsdagfeest 538

Radio 538 verwacht zo’n 40.000 man bij het Koningsdagfeest. Op zaterdag 27 april houdt 538 het feest op het Chasséveld in Breda. Daar treden dan voornamelijk nationale en enkele internationale artiesten op. De radiozender kocht het feest binnen drie weken helemaal uit.


Meer dan dertig artiesten treden erop. Grote namen zijn Antoon, Chef’Special, Guus Meeuwis, Rolf Sanchez en Lucas & Steve. Het evenement wordt ook de hele dag uitgezonden op de radio en op TV 538 en SBS6.


Het evenement zal om 12.0 uur beginnen, tot 23.00 uur ‘s avonds. Van 12.00 tot 17.00 is het te volgen bij SBS6. Bij TV 538 en op YouTube kan er de hele dag live gekeken worden. Om 00.00 is de samenvatting te zien in ‘Het Beste van 538 Koningsdag 2024’. Het is inmiddels de negende keer dat 538 het feest organiseert in Breda. Daarvoor vond het Koningsdagfeest plaats op het Museumplein in Amsterdam.

KINK start weer procedure, dit keer tegen NMO

KINK heeft wederom een rechtszaak aanhangig gemaakt. De alternatieve radiozender spant een kort geding aan tegen het Nationaal Mediaonderzoek. Die stichting is verantwoordelijk voor het meten van de luistercijfers in ons land. Volgens KINK kloppen de cijfers niet, meldt Marketing Report.


De alternatieve zender zou gesuggereerd hebben dat de invloed van Talpa Network en Mediahuis Radio te groot is. De zenders zouden beter uit de luistercijfers komen dan KINK. Daarom liet de zender een deurwaarder een inval doen bij het NMO-kantoor om stukken te vorderen over het luisteronderzoek. Het kort geding ging dan ook over het verkrijgen van de stukken. De rechter vindt dat KINK eerst maar eens in gesprek moet gaan met de NMO,


Tegenover Marketing Report bevestigt Algemeen Directeur Ton Schoonderbeek van NMO de rechtszaak. Hij wil er verder niets over kwijt. De afgelopen tijd heeft KINK de rechtszaal regelmatig van binnen gezien; het spande eerder al rechtszaken aan tegen Talpa Network, Mediahuis Radio en verkoopmaatschappij OMS. De zaak tegen die laatste partij, is ingetrokken.

Nee, Gordon komt niet naar Radio 10

Gordon gaat geen ochtendshow bij Radio 10 presenteren. Dat gerucht had Patrick Kicken in een van zijn columns op Spreekbuis genoemd, maar Dave Minneboo van Talpa Network bestrijdt het. Volgens Minneboo is er geen enkele reden om Gordon weer bij Talpa in dienst te laten treden.


In De Telegraaf zegt Minneboo dat Gordon juist met veel herrie is vertrokken bij Talpa, en het mediabedrijf niets meer ziet in een samenwerking met de zanger, oud- radio-dj en televisiepresentator. Ook bij de radiotak van Talpa hoeft hij dus niet meer aan te kloppen. Telegraaf-verslaggever Jordi Versteegden parafraseert de reactie van Minneboo als: ‘We weten dan gelijk dat we een hoop ellende hier binnen hebben’.


Radio 10 is op zoek naar een opvolger voor de ochtendshow. Onlangs werd bekend dat Gerard Ekdom komende zomer vertrekt naar Radio Veronica. Gerard is nog tot eind juli te horen op Radio 10.