Talpa binnen twee jaar verkocht

Talpa binnen twee jaar verkocht

John de Mol zou Talpa Network binnen twee jaar willen verkopen aan een buitenlandse partij. Dat melden bronnen aan NU.nl. Volgens Talpa-baas Pim Schmitz klopt dat niet; hij zegt dat De Mol Talpa nog minimaal drie jaar wil aanhouden. Talpa is het moederbedrijf van onder meer de radiozenders Radio 538, Sky Radio, Radio Veronica en Radio 10.


Het bedrijf heeft Radio Veronica al verkocht aan Mediahuis. De drie overgebleven zenders zijn nu nog in Nederlandse handen, maar dat kan in de toekomst veranderen. De Mol zou plannen hebben om het bedrijf te verkopen aan een buitenlandse partner. Die partner mag zich alleen richten op tv- en radiocontent. Dat er voor het buitenland wordt gekozen, komt door de mislukte fusie met RTL. In Nederland zijn er geen opties meer.


Concreet wordt er gekeken naar Viaplay. Het Zweedse concern zou volgens bronnen de aangewezen kandidaat zijn om Talpa Network over te nemen. Begin dit jaar stak de Autoriteit Consument en Markt een stokje voor een fusie met RTL. Volgens de toezichthouder zouden de twee bedrijven anders te dominant worden op de reclamemarkt. Verkopen aan een buitenlandse partij mag wel. Volgens ingewijden zal dat gebeuren op het moment dat John de Mol 70 wordt. Een overname wordt nu nog tegengesproken door Talpa.